Met deze tips van Cara Delevingne en Rita Ora ga je online pesten tegen

Lifestyle door Redactie

Online pesten. Iedereen heeft er ongetwijfeld weleens mee te maken gehad. Misschien zie je pestgedrag in de comments bij je favoriete blogger op Instagram, ben jezelf ooit online gepest of heb je (vroeger) zelf een keer een nare comment achter gelaten. Wij gaan de strijd aan tegen online pesten en vertellen jou vandaag hoe je om moet gaan met online pesten, met exclusieve tips van influencers Cara Delevingne en Rita Ora.

I Will Not Be Deleted
Zoals jullie weten was Girlscene vorige maand bij de lancering van de 'I Will Not Be Deleted' –campagne van Rimmel in samenwerking met de Cybersmile Foundation. Het beautymerk verzorgt ons niet alleen van prachtige make-up, maar support de komende drie jaar de Cybersmile Foundation, een goed doel dat zich inzet tegen online pesten.

Rimmel komt met de 'I Will Not Be Deleted'-campagne wereldwijd op voor 55 miljoen vrouwen die ooit te maken hebben gehad met online beauty pesten en wij waren enorm geschrokken van deze cijfers. We kregen te horen dat maar liefst 115 miljoen foto's werden verwijderd van social media door online beauty pesten afgelopen jaar. Girlscene besloot daarom zelf een onderzoek op te zetten om erachter te komen hoe online pesten leeft onder de Girlscene-lezeressen. De resultaten heb je vorige week gelezen op Girlscene. Daar waren wij wel even stil van op de redactie... Daarom willen wij samen met Rimmel de strijd aangaan tegen online pesten, zodat er in de toekomst nooit meer een foto wordt verwijderd van social media. Doe jij mee?

Cara Delevingne en Rita Ora
Cara Delevingne en Rita Ora, ambassadeurs van Rimmel, voelen zich erg betrokken bij het onderwerp online pesten. Girlscene's Roos kreeg de kans om met Cara Delevingne en Rita Ora te praten over dit heftige onderwerp. Hieronder hebben wij samen met hen vijf tips verzameld hoe wij online pesten tegen kunnen gaan, inclusief ervaringen en tips van Cara Delevingne en Rita Ora.

Pssst: aan het einde van dit artikel hebben Cara Delevingne en Rita Ora nog een hele speciale videoboodschap voor jullie achtergelaten ;-).

1. Rapporteer, rapporteer, rapporteer
Uit Girlscene's onderzoek bleek dat slechts 56% bij het zien van online pestgedrag het ook daadwerkelijk rapporteert. Dit moet natuurlijk naar 100%! Scheld iemand in de comments? Wordt er iemand belachelijk gemaakt of zie je dat iemand een opmerking plaatst die écht niet door de beugel kan? Rapporteer het dan gelijk. De rapporteer-button zit er natuurlijk niet voor niets. Een bericht rapporteren is volledig anoniem, dus het wordt niet gedeeld met de persoon van wie je een bericht of het profiel rapporteert. Gewoon doen dus.

''Mensen zeggen de gekste dingen: 'je bent lelijk', 'je zou dood moeten gaan'. Soms doet het je helemaal niets en soms beïnvloedt het je wel. Want je vindt het toch belangrijk wat anderen van je vinden.'' - Cara Delevingne

2. Kom voor elkaar op
Vergeet discussies en terug pesten, want dit heeft geen zin. Je wilt je natuurlijk niet verlagen tot het niveau van de pester. You are better than that. Kom daarentegen juist op voor de gepeste persoon. Ontvangt je klasgenootje een comment dat ze lelijk is? Plaats dan juist een comment eronder dat ze er juist mag zijn en hoe prachtig ze is! Wedden dat de pesters heel snel hun mond houden?

''Ik kom voor mensen op wanneer ik het gevoel heb dat ze aangevallen worden.'' -Rita Ora

3. Accepteer elkaar
Vraag jezelf af: waarom zou je een nare comment achterlaten? Je kunt mensen niet veranderen, dus verwacht dit ook niet en accepteer iemand zoals 'ie is. Stopt met je storen aan andere mensen en er valt waarschijnlijk een héle grote last van je schouders. Probeer maar eens, zo makkelijk is het.

''Wanneer je op social media wordt gepest is het tien keer erger, want echt iedereen kan het zien. Je schaamt je voor een hele boel mensen. Dat is het erge aan online pesten'' - Rita Ora

4. Behandel iemand zoals je zelf behandeld wil worden
Het is logisch dat je niet met iedereen besties kunt zijn, maar dat betekent niet dat je onaardig hoeft te doen tegen mensen die je niet, of minder goed kent. Behandel daarom iedereen zoals je zelf ook behandeld wil worden. Houd dit altijd in je achterhoofd voordat je een comment achterlaat. En hey, je maakt waarschijnlijk ook een stuk meer vrienden wanneer je mensen behandelt zoals je zelf behandeld wilt worden. Let maar op ;-). Tip: Geef juist eens een compliment op social media aan een onbekende, wedden dat jullie dag hier een stuk beter van wordt?!

''Ik vind het ook belangrijk om juist via social media eens iemand te laten weten dat die hartstikke goed bezig is!'' -Rita Ora

5. Plaats je foto en gebruik de hashtag #IWillNotBeDeleted
Zoals we in het begin van het artikel al aangaven willen wij samen met Rimmel de strijd aangaan tegen online pesten. Doe jij ook met ons mee? Plaats dan nu een foto op social media met de hashtag #IWillNotBeDeleted of gebruik het gifje #IWillNotBeDeleted (te vinden met de zoekterm Rimmel) bij je Insta-story. Hiermee laat je zien dat je tegen online pesten bent. Door het gebruik van de hashtag gaan wij er samen met jullie voor zorgen dat er in de toekomst nooit meer een foto wordt verwijderd van social media door online pestgedrag. Are you in?

#IWillNotBeDeleted

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Afgelopen jaar werden er 115 miljoen(!) foto's verwijderd van social media door online pesten. 😱 Rimmel lanceert daarom de I Will Not Be Deleted-campagne en staat op tegen online pesten. Girlscene’s Roos sprak met ambassadeurs Cara Delevingne en Rita Ora over online pestgedrag. Benieuwd naar hun advies? Dat lees je vanavond om 20:00 uur op 👉Girlscene.nl. Wij willen er samen met Rimmel voor zorgen dat er nooit meer een foto wordt verwijderd door online pesten. Doe jij mee? 💪 Gebruik dan nu alvast de hashtag #IWillNotBeDeleted of het gifje bij je foto en laat zien dat jij tegen online pesten bent. 💖 #iwillnotbedeleted #rimmel #caradelevingne #ritaora #rimmellondon

Een bericht gedeeld door Girlscene.nl (@girlscene.nl) op