Food

Zo lang kun jij je waterflesje écht bewaren

We hebben allemaal wel een flesje water in onze tas of thuis op ons nachtkastje staan. Wanneer je hem na een paar dagen weer opent kan het flesje soms stinken, terwijl je hem zo nu en dan echt schoonmaakt. Daarom vraag je je waarschijnlijk af hoe lang je je water nou echt kunt bewaren. Girlscene haalt het antwoord voor je, jawel, boven water!

Houdbaarheidsdatum water

Wat de houdbaarheid van je water is hangt af van hoe je het hebt gebruikt of bewaard. Als je bijvoorbeeld een flesje water koopt staat er een bepaalde houdbaarheidsdatum op, omdat dit wettelijk verplicht is. Een ongeopend flesje blijft eigenlijk heel lang goed, zo lang je het gekoeld en koud bewaard. Water bevat van zichzelf geen stoffen die het zouden kunnen laten bederven.

Het verandert wanneer je uit je flesje hebt gedronken. Door je mond komen er namelijk een hoop bacteriën in het water terecht en deze groeien nog sneller door warmte en zonlicht. In principe kan dat geen kwaad, maar lekker is het natuurlijk niet. Je ziet het niet meteen, maar als je aan het flesje ruikt weet je genoeg. Iek! Je kunt in zo'n geval het flesje maximaal drie dagen bewaren. Als je het in de koelkast bewaard kan dit voor een week. 

Water drinken

Flesje water schoonhouden
Het is belangrijk om je flesje iedere dag te verversen. Het flesje zelf kun je het beste schoonmaken met kokend water. Wat je waarschijnlijk niet wist is dat je het absoluut niet moet schoonmaken met afwasmiddel, dit is bijna net zo'n voedingsbodem voor bacteriën als speeksel of restjes eten.

Gooi dus de volgende keer je restjes water uit je plastic fles water bij je plant of nog veel beter: scoor een herbruikbare fles zoals deze exemplaren hieronder:

 

 

Handig: met deze tips ga jij meer water drinken.​

Bron: voedingscentrum, nu.nl | Beed: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved