Travel

Deze stedentrips zijn perfect voor een herfstvakantie in Europa

De herfstvakantie is eindelijk in zicht. Een perfecte opvulling voor deze vrije week is een stedentrip. Je hebt in een week tijd namelijk genoeg tijd om alle ins- en outs van sommige steden te ontdekken en het is gewoon heerlijk om er even tussenuit te kunnen. Om de keuze wat makkelijker voor je te maken hebben wij alvast de leukste locaties voor je uitgezocht: deze stedentrips zijn perfect voor een herfstvakantie in Europa.

1. Herfstvakantie in Europa: stedentrip naar Lissabon
Lissabon is de hoofdstad en gelijk ook de grootste stad van Portugal. In Lissabon is voor ieder wel wat wils. Je kunt het oude, historische centrum bezoeken en door de vele smalle straatjes rondstruinen. Maar shoppen in het luxere gedeelte van de stad is ook geen straf. Daarnaast zijn er ook nog eens tal van historische gebouwen te bezoeken. Eén tip: als je naar Lissabon gaat, breng dan ook even een bezoekje aan de voorstad Belém (slechts 15 minuten vanaf de hoofdstad). Daar verkopen ze namelijk de beroemde 'Pastéis de Belém', een echte Portugese lekkernij. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Lisbon HQ (@lisbon.hq) op

2. Herfstvakantie in Europa: stedentrip naar Rome
Wie een beetje fan is van geschiedenis, zal Rome een prachtstad vinden. De hoofdstad van Italië kent enorm veel historie en is ook nog eens prachtig. Een bezoekje aan het Colosseum mag niet worden overgeslagen. Vergeet ook geen muntje in de Trevifontein te gooien, de grootste en bekendste fontein van Rome, en vervolgens een wens te doen. Dat hoort als je in Rome bent! 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door DARE Factory (@dare_factory) op

3. Herfstvakantie in Europa: stedentrip naar Londen
Laat je niet afschrikken door de Brexit, want Londen is meer dan de moeite waard. De rode telefooncel, de taxi's, de Big Ben, de London Eye en nog veel meer typische dingen zijn zeker mooi om te bekijken. Vergeet alleen niet dat het verkeer anders werkt en pas op met oversteken, want ze rijden hier aan de andere kant ;-). Dus: eerst naar rechts kijken en daarna pas naar links wanneer je oversteekt. London is the place to be deze herfstvakantie.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Big Ben London Uk (@loves_bigben) op

 

4. Herfstvakantie in Europa: stedentrip naar Brussel
Het is misschien niet een stad die als eerste bij je te binnen schiet, maar wat dacht je van een weekje Brussel? Lekker dichtbij en toch heel anders dan Nederland. Breng een bezoekje aan de Grote Markt, want daar hangt een heel gezellig sfeertje. En vergeet ook Manneken Pis niet te bekijken. Een leuk idee voor wanneer je liever met de auto of trein reist dan met het vliegtuig.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Gizem Günerler (@jizemu_) op

5. Herfstvakantie in Europa: stedentrip naar Barcelona
Met een beetje geluk zit je en op een hele mooie plek en heb je ook nog eens wat zonnestralen op je huid. Barcelona is de op een na grootste stad van Spanje en razend populair onder de toeristen. Je kunt de Sagrada Familia bezoeken, één van de beroemdste kerken ter wereld, en natuurlijk genieten van de echte Spaanse tapas. Daarnaast heeft Barcelona nog veel meer moois te bieden. Een heerlijke plek om te bezoeken voor een stedentrip.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Rochèll Isabeau Mebius (@rochellmebius) op

6. Herfstvakantie in Europa: stedentrip naar Parijs
De stad van de liefde, oftewel Parijs, kan natuurlijk niet aan dit lijstje ontbreken. Als je van plan bent om een weekje weg te gaan met je vriend is Parijs zeker een aanrader, maar een weekje met je mams naar Parijs is ook absoluut geen straf. Bezoek de Eiffeltoren, Louvre, de Notre-Dame en de Arc de Triomphe, en geniet verder vooral van de heerlijke koffietentjes met lekkernijen. En natuurlijk: banguette en croissants ;-).

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Kači Holá (@kaciihola) op

Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved