Beauty

5 make-up tips voor meiden die lenzen dragen

Draag jij lenzen? Dan heb jij vast vaak te maken met make-up problemen. Je make-up komt in je oog of zelfs onder je lens. Super irritant! Lenzen en make-up gaan over het algemeen prima samen, er is alleen een kleine ‘gebruiksaanwijzing’ die je door moet nemen. Om je te helpen voortaan te voorkomen dat je zulke irritaties hebt tijdens het gebruiken van make-up als je lenzen draagt, hebben wij wat handige tips voor de lenzendragers.

Let op: doe eerst je lenzen in voordat je je make-up op doet, niet andersom! Ga voor lenzen altijd naar een gespecialiseerde onlineshop voor contactlenzen en lenzenvloeistof.

1. Gebruik olie-vrije make-up
Een van de belangrijkste tips voor lenzendragers is het vermijden van make-up die oliën bevatten. Dit kan uitlopen in je oog en uiteindelijk onder je lens komen. Je krijgt dan een wazig zicht en er kunnen vlekken op je lens komen. Dit kun je voorkomen door make-up aan te schaffen op waterbasis.

2. Kies voor crème oogschaduw
Poederoogschaduw kan snel in het oog terechtkomen. Vooral als je het met een fluffy brush aanbrengt. Je hebt de hele dag last van irritaties in je oog en de poeder stapelt zich op onder de lens. Gebruik in plaats van een poederige oogschaduw een crème oogschaduw. Dit is meer vloeibaar en brokkelt niet af. Ideaal dus voor de lenzendragers. Breng dit aan met je vingers of met een plat kwastje.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Лена Мотинова (@lenamotinova) op

3. Ga voor een plastic mascara borsteltje
Dol op mascara maar altijd gezeur door je lenzen? Die tijden zijn nu voorbij. Gooi je klonterige mascara’s weg en schaf een mascara aan met een plastic borsteltje. Hierdoor heb je minder last van klontjes en vallen er ook geen ‘haartjes’ uit het borsteltje of een wimper in je oog. Ook waterproof mascara is voor lenzendragers een no go: waterproof mascara hecht zich snel aan jouw lens, waardoor je het minder snel schoon krijgt. Nog een goeie tip tegen mascara in je oog: breng de mascara niet aan het begin van je wimpers aan, maar meer in het midden.

4. Skip het oogpotlood
De goeie tips om een wit lijntje aan te brengen op je waterlijn om een effect te creëren waardoor het lijkt alsof je grotere ogen hebt, kun je beter uit de weg gaan als lenzendrager. Het oogpotlood kan jouw lens namelijk erg beschadigen en zorgen voor irritaties. Het kan er zelfs voor zorgen dat je een oogontsteking krijgt.

5. Vervang je make-up op tijd
Een goede tip om een oogontsteking te voorkomen is om de drie maanden je oogmake-up vervangen. Je oude make-up die je al een paar maanden gebruikt begint zich op te stapelen met bacteriën en dat smeer jij elke dag op je wimpers of je ooglid. Door het om de paar maanden te vervangen zorg je goed voor je ogen en heb jij nergens last van.

Haal voor het slapengaan éérst (met schone handen) je lenzen eruit. Begin daarna pas met het afhalen van je make-up.

Beeld: Pexels

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook