Food

Hummus lovers opgelet: op deze plekken eet je de lekkerste hummus van Nederland

De een zegt hummus, de ander hoemoes. Humus is tegenwoordig super populair en het is ook nog eens enorm gezond #dubbelwin. Je bent misschien gewend om dit product in de supermarkt te kopen, maar eigenlijk is verse hummus het allerlekkerst. Gelukkig zitten er tegenwoordig in Nederland heel wat hummus-tentjes, waar je de meest verse hummusgerechten kunt eten. Wij zetten onze favorieten voor je op een rij.

Sir Hummus in Amsterdam
Dit restaurant bevindt zich in de Amsterdamse buurt de Pijp en is binnen no-time een populaire ‘hummus-spot’ geworden. Je kunt met de hummus als basis verschillende toppings kiezen, maar alle variaties op de kaart zijn to die for

View post on Instagram
 

Juuls Hummus in Utrecht
Als je een dagje in Utrecht bent is deze hotspot een echte aanrader. Naast dat ze oververheerlijke hummus serveren ziet het restaurant er ook nog eens heel leuk uit. De hummus wordt geserveerd met verschillende toppings en een pitabroodje. 

View post on Instagram
 

HUmmUS in Delft en Den Haag
Naast authentieke hummus gerechten serveren ze hier ook nog andere dingen zoals shashuka of kapsalon. Ook kun je bij je hummus gerecht nog kleine bijgerechtjes bestellen zoals zoete aardappel friet #yum. 

View post on Instagram
 

Yalla Yalla in Den Bosch
Bij dit restaurant serveren ze een hoop Arabische gerechten. Van hummus tot couscous. De huisgemaakte en verse hummus is dan ook zeker een reden om even langs dit tentje te gaan. 

View post on Instagram
 

Beeld: iStock

Must reads 👀