Food

De 7 leukste ontbijtspots van Utrecht

De dag begin je natuurlijk met een ontbijtje, zodat je de rest van de dag er flink tegenaan kunt. Je kunt natuurlijk in je eigen bed een bammetje met kaas eten, maar wat dacht je van ontbijten in stijl? Zo zijn er in Utrecht genoeg leuke tentjes met de lekkerste ontbijtjes. Dan moet je natuurlijk wel net weten waar je moet zijn. Hé wat toevallig zeg, Girlscene heeft dat allemaal al voor je uitgezocht. 

View post on Instagram
 

De Ontdekking
Op de locatie van De Ontdekking heeft de afgelopen zestig jaar een reisbureau gezeten. Dit is nog steeds te zien in De Ontdekking. De inrichting en menukaart zijn nog steeds in een reisthema. Doordeweeks kun je vanaf acht uur ‘s morgens terecht bij De Ontdekking voor een heerlijk ontbijtje. Je kunt kiezen tussen een strandontbijtje, bergbeklimmersontbijt of liever een fruitsalade. Daarnaast kun je een ‘gewone’ sandwich bestellen, dus geen zorgen. 
Locatie: Voorstraat 110
 

View post on Instagram
 

De keuken van Thijs
Van half negen tot half elf kun je bij Thijs terecht voor een goed ontbijt. Hij maakt met alle liefde voor jou een croissantje. In De keuken van Thijs krijg je echt een woonkamergevoel en dat wil je natuurlijk niet missen in de ochtend. 
Adres: Biltstraat 41
 

View post on Instagram
 

Hooi
Wil je een ontbijt met een verhaal? Dan moet je bij Hooi zijn. Ze vertellen jou met trots over alle pure producten. Daarnaast streven ze na om zoveel mogelijk in te kopen bij Utrechtse ondernemers. Tot twaalf uur kun je ontbijten  met boterhammen, pannenkoeken, yoghurt en wafels. Dat klinkt zeker niet verkeerd. 
Adres: Burgemeester Reigerstraat 25
 

View post on Instagram
 

KEEK
Ben je meer van biologisch ontbijten? Dan kun je vanaf half negen in de ochtend terecht bij KEEK. Een gezellige plek om ook nog kunst te aanschouwen. Elke zes weken is er namelijk een nieuwe kunst expositie in KEEK. 
Adres: Twijnstraat 23
 

View post on Instagram
 

Café Elize
De hele dag kun je in Café Elize ontbijten. Ze houden hier van een vakantiegevoel en dat het hele jaar door. In de zomer zit je lekker op het terras en in de winter onder de luifel met heaters en een dekentje. Bij Café Elize houden ze ervan om alles zelf te maken. 
Adres: Mariaplaats 44

 

View post on Instagram
 

BROEI
Voor een vegetarisch ontbijt moet je naar BROEI. Sinds kort hebben ze een eigen keuken waar ze zelf brood bakken en ijs draaien. Alles is vegetarisch en ze werken zoveel mogelijk samen met lokale en kleinschalige boeren, brouwers, branders en telers. 
Adres: Oosterkade 24

 

View post on Instagram
 

Broodnodig
Broodnodig was een van de eerste espressobars in Utrecht. Naast koffie hebben ze overheerlijke broodjes, taart en draaien ze maar al te graag muziek. Voor een ontbijtje kun je hier dus prima terecht. 
Adres: Mariaplaats 49

Ben je een dagje in Utrecht en zoek je nog leuke eettentjes? Lees dan vooral even dit artikel

ontbijt utrecht
Bedankt Marije J. voor het leuke idee!

Beeld: iStock | Bron: deontdekkingutrecht.nl, dekeukenvanthijs.nl, hooiutrecht.nl, dekeukenvankeek.nl, elize.cafe, broei-utrecht.com

Must reads 👀