Food

Broccoli koffie: hét drankje dat binnenkort iedereen drinkt, ook jij

Broccoli en koffie zijn niet twee producten die je snel tegelijkertijd eet en drinkt. En van deze twee producten in één product draait onze maag ook al lichtelijk om, want dit is toch geen combinatie? Mooi wel dus. Waarom jij binnenkort bij je tussendoortje of tijdens je koffiedate een broccoli koffie drinkt, lees je hieronder.

Broccoli koffie, hoezo?

Nou, dat zit zo. In Australië hebben wetenschappers ontdekt dat veel Australiërs veel te weinig groenten eten. Iedereen heeft natuurlijk voldoende groenten nodig om gezond en vitaal te blijven. Om dit probleem te verhelpen ontwikkelden National Science Agency en samenwerking met the Commonwealth Scientific and Industrial Research Organisation een poeder op basis van broccoli. En je raadt het al, dit broccolipoeder doe je in je koffie

Het broccolipoeder is rijk aan eiwitten, vezels en bioactieve fytochemicaliën. Dit laatste heeft een bevorderende werking voor de gezondheid. Wanneer je dit broccolipoeder neemt kom je aan de juiste aanbevolen hoeveelheid dagelijkse groenten, zonder dat je daadwerkelijke lepels groenten op je bord schept.

via GIPHY

Buitenbeentjes
Wanneer je buitenbeentjes en groenten in een zin hoort dan weet je dat het om 'lelijke' groenten gaat. Buitenbeetjes zijn de groenten die te groot, te klein, te dik, te dun of een beetje krom zijn en dus te lelijk zijn om in de schappen te liggen. Het extra mooie aan dit broccolipoeder is dat het poeder volledig gemaakt is van deze lelijke broccoli's. Dat is natuurlijk supergoed vanwege het verminderen van voedselverspilling.

Broccoli koffie: de nieuwe power smoothie
Ga jij voor een kopje koffie met broccolipoeder? Als je enthousiast bent geworden moeten we je helaas nog even teleurstellen. Het poeder is er wel, maar de bedenkers zijn nog hard aan het nadenken over of het concept wel gaat aanslaan. Er is wel een gelukkige die het product heeft geproefd. Hij was alleen iets minder enthousiast... 

 

Broccoli koffie
Bron: nieuwsblad.be | Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook