Food

De meest bizarre diëten (die niét werken én je zeker niet thuis moet proberen)

Om wat kilootjes te verliezen, halen mensen soms de meest bizarre dingen in hun hoofd. In de geschiedenis van het afvallen zijn er al een heleboel gekke afvalmethodes voorbij gekomen. Van babyvoeding eten tot alleen maar alcohol drinken.. Wij hebben de meest bizarre afvalmethodes op een rijtje gezet. Helaas zijn het géén diëten om snel aan die summerbody te komen dus doe dit absoluut niet na..

Het babyvoeding dieet
Het babyvoeding dieet gaat zoals de naam al zegt, over het eten van babyvoeding. Mensen beweren namelijk dat je met zo’n potje babyvoeding alles binnenkrijgt wat je nodig hebt. Zo'n twee maaltijden per dag worden vervangen door potjes gepureerd voedsel. In babyvoeding zitten tussen de 20 en 100 calorieën. Voeding waar je niet voor hoeft te kauwen en veel minder calorieën binnenkrijgt, een combinatie om jezelf uit te hongeren. Babyvoeding is namelijk afgestemd op de behoefte van baby's en niet van een volwassene.

Het slaap dieet
Dit klinkt als een geweldig dieet. Slapen om af te vallen lijkt een geweldig dieet. Hoe meer je namelijk slaapt, hoe minder tijd je hebt om aan eten te denken. We weten allemaal dat je na een avondje stappen ook veel meer honger hebt. Door te weinig slaap maakt je lichaam minder leptine aan, waardoor je geen signaal krijgt dat je vol zit, hierdoor blijf je eten. Hoe meer je slaapt, hoe meer leptine je lichaam aanmaakt waardoor je minder honger hebt. 

via GIPHY

Het wortel dieet
Het wortel dieet gaat om gedurende vier dagen één kilo geraspte wortels per dag te eten met citroensap en een theelepel honing. Klinkt niet écht als een feestmaaltijd. Je mag tijdens deze vier dagen appels, peren, kiwi’s, sinaasappelen en grapefruits eten. Je bent na vier dagen tussen 3 en 3,5 kilo afgevallen. Dat klinkt goed maar je krijgt met dit dieet erg snel last van het jojo-effect. 

Het M-dieet
Met het M-dieet vervang je één maaltijd per dag door gekookte champignons. Klinkt een beetje gek want waarom champignons? Volgens Katy Perry zou dit gezonde voedsel ervoor zorgen dat je alleen aan je heupen en buik afvalt, terwijl je je andere curves behoudt. Elke dag een maaltijd vervangen door champignons kan er echter voor zorgen dat je te weinig calorieën binnen krijgt. Hierdoor kunnen je sportprestaties dalen en voel je je veel moeier. Helaas is er nog nooit bewezen dat je kan kiezen op welke plaats je vet verliest, dus ook dit dieet is geen aanrader. 

Het alcoholdieet
Tijdens dit dieet leef je op alcohol. Dat klinkt misschien als één groot feest, maar de werkelijkheid is heel anders. Je eet namelijk een hele dag niets en gooit 's avonds een paar glazen alcohol achterover. Ook zit er een limiet aan het aantal calorieën dat je binnen mag krijgen van de alcohol. Zo zou je 131 glazen wijn, 201 shotjes of 45 glazen bier per week mogen drinken. Op een lege maag natuurlijk, dus je wordt er gegarandeerd dronken van, maar of dat nou zo verstandig is op je werk én je lichaam?!

Bron: healthenco.nl, elle.be | Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook