Beauty

Is dure make-up je geld waard? Dit is het verschil tussen high end en buget make-up

Van Dior, Tarte, Chanel tot Benefit. Wanneer wij vrouwen een van deze mooie producten in onze handen krijgen behandelen we ze als onze kindjes. Van mascara’s tot bronzers en lippenstift, zó mooi. Waarschijnlijk vinden een hele hoop van jullie deze producten prachtig, maar wel een tikkeltje aan de dure kant. Girlscene ook hoor. Wij smullen namelijk ook van de drogistmerken zoals Catrice, Essence en HEMA. Mascara voor vier euro? Kom maar door. Toch is het leuk om jezelf eens te verwennen met een high-end make-up product, máár is dat je geld wel waard? Kom er hier achter wat het verschil is tussen high-end make-up en drogisterij make-up.

Het is je vast opgevallen dat diverse dure en goedkopere merken zowat niet uit elkaar te halen zijn. Het enige wat overduidelijk anders is, is de look van het product én natuurlijk het prijskaartje. Een oogschaduw palet van Revolution kost hooguit €10 en een van Benefit kost alweer €40. Er zijn een hoop make-up lovers die het liefst high-end make-up kopen vanwege de kwaliteit, maar klopt dit wel?
Over het algemeen gebruiken drogisterijmerken meer synthetische ingrediënten (gebrouwen in het laboratorium) en andere goedkopere ingrediënten. High-end make-up gebruikt vaak formules van hogere kwaliteit, er zit meer pigment in en het proces van het produceren van de producten is vaak duurder. Daarbij zijn er in de winkels waar je high-end make-up scoort vaak specialisten die je alles weten te vertellen over het product én de ingrediënten, en precies weten wat het beste bij je huid past. In de drogist smeer je waarschijnlijk verschillende kleurtjes op je hand en koop je producten in de hoop dat het bij je huid matcht. Voor de hele service en natuurlijk de look betaal je logisch een tikkeltje meer. Maar ja, of het nu beter is?

Uit onderzoek is gebleken dat je je mascara, oogschaduw, blush, highlighter en oogpotlood best bij de drogist kunt halen. Dit komt doordat deze producten over het algemeen voor een grote groep mensen aan hun verwachtingen voldoet. Bij high-end producten is het aanbod groter en persoonlijker. Denk hierbij aan de hoeveelheid tinten in de make-up, de diverse soorten specifieke producten voor iedere soort huid en producten voor verschillende functies in je schoonheidsroutine. Ongeacht of je voor drogisterijcosmetica of high-end make-up gaat, het is het allerbelangrijkst om te focussen op welke producten het beste bij je huid passen. 

De tekst gaat verder onder de foto.
Meisje doet make up

Om je te laten zien dat de kwaliteit enorm uiteenlopend is hebben we nog een aantal video’s voor je op een rij gezet waarin grote beautyvloggers high-end make-up testen versus make-up van de drogist. Dan weet je zeker dat je je geld aan de juiste producten uitgeeft.

Watch on YouTube
Watch on YouTube
Watch on YouTube

Bron: healthway.com, byrdie.com | Beeld: iStock

Must reads 👀