Travel

5 tips om de zomer door te komen met weinig geld

Het liefst vliegen we deze zomervakantie allemaal naar onze droombestemming en beleven we daar de tijd van ons leven. Helaas zijn in de zomermaanden de meeste mensen vrij en dat betekent dat het hoogseizoen van start gaat. Vanwege het hoogseizoen sturen de vliegmaatschappijen niet alleen de vliegtuigen de lucht in, maar ook de prijzen van vliegtickets stijgen op. Een betaalbare droomvakantie vinden is in deze maanden soms best lastig. Daarom heeft Girlscene vijf tips waarmee je met een kleiner budget alsnog de vakantie van je dromen beleeft.

1. Denk goed na over de plek waar je heen wil
Dit klinkt misschien ontzettend logisch, want je gaat niet naar een stad die je niet interesseert. Het gaat er hier vooral om dat je niet alleen nadenkt over hoe mooi een stad is, maar ook hoe je daar moet overleven. De ene stad is namelijk vele malen duurder dan de andere stad. Denk hierbij aan accommodaties, restaurants en bezienswaardigheden. Er zijn genoeg prachtige steden waar je vakantie viert voor een prikkie.

2. Traceer goedkope vluchten
Boek niet de eerste en beste vlucht die je tegenkomt, maar doe research en ken de ultieme vliegticket hacks. Je hebt verschillende websites die voor jou de goedkoopste vlucht traceren. Skyscanner is bijvoorbeeld zo een website. Als je goedkoop ergens heen wil biedt zo een website vaak vluchten aan met een overstap. Dit scheelt soms al honderd(en) euro's. Vind je overstappen helemaal niks? Eens in de zoveel tijd zijn er ook budget deals. Als je een bestemming op het oog hebt, houd verschillende vliegmaatschappijen dan goed in de gaten. 

via GIPHY

3. Trommel je vrienden op
Het is je vast niet ontgaan dat wanneer je iets in grote hoeveelheden koopt, de prijs daalt. Zo zit het ook met vakanties. Als je met een grote groep gaat vind je de tofste accommodaties voor minder geld. Voor alleen jezelf of met je reisbuddy een locatie regelen kost vaak veel meer geld. Zo zijn er superveel gave bungalows, alpacaboerderijen en mega mooie pittoreske stekjes te vinden.

4. Spot alvast je restaurantjes
Ga van tevoren alvast budget restaurants opsporen. Zo weet je zeker dat er geen onverwachte hoge kosten op je pad komen, doordat je uren ronddwaalt en geen idee hebt waar je eten moet. Juist de onbekende lokale restaurantjes zijn de pareltjes waar je smaaksensaties meemaakt zoals in een sterrenrestaurant en ook nog eens weinig betaalt. We like.

5. Plan vooraf je uitjes
Iedere stad heeft zo zijn trekpleisters die weinig tot geen geld kosten. Wanneer je zonder planning richting locatie gaat en je je wellicht laat ompraten door een organisatie betaal je misschien veel meer. Dat is natuurlijk reuze zonde. Vergeet overigens je studentenpas niet, indien je die nog hebt. Als je aantoont dat je nog studeert krijg je op vele toeristische activiteiten korting. Een andere optie is activiteiten doen met locals. Zij geven zelf een kookcursus of tour waar je veel minder geld aan kwijt bent en ook nog eens een veel persoonlijkere service voor krijgt. Win-win! 
Vrouw in zwembad
Bron: www.brit.co, studentuniverse.com | Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved