Travel

Naar deze landen kun je het beste afreizen in deze tijd van het jaar

Het hele jaar door sparen we voor onze welverdiende vakantie. De vraag is natuurlijk, waar gaat de reis naartoe? Dat ligt er natuurlijk helemaal aan in welke tijd van het jaar je van plan bent op vakantie te gaan. Zoek je graag de zon op in de winter? Of ben jij meer een cityhopper? Wij hebben een handig overzicht gemaakt zodat jij precies kunt zien naar welke landen jij het beste kunt afreizen in welke tijd van het jaar.

Lente:

Rome
Gezien de temperaturen in Rome in juli en augustus meestal boven de 30 graden liggen, raden wij jou aan om niet in de zomer af te reizen naar de hoofdstad van Italië. Het is dan namelijk erg warm om een stad te bezoeken en veel aangenamer om dit in de lente te doen.

rome reizen
Tel Aviv
Het beste moment om Tel Aviv te bezoeken is van maart tot en met mei. De stad is perfect voor een stedentrip met je moeder, vriendin of je lover en ook geschikt om lekker in de zon te relaxen.

Zomer:

Zuid-Frankrijk
Ging je vroeger weleens kamperen in Frankrijk tijdens de zomervakantie? Dat is niet zomaar, want in de zomer is het heerlijk in Frankrijk door de fijne badplaatsen en gezellige campings. Boeken deze zomer dus!

Hongarije
Hongarije is het perfecte land om de vakantie te vieren. In de hoofdstad Boedapest is genoeg te beleven en daarnaast zijn er in de zomer ook verschillende festivals (Balaton Sound en Sziget) zodat jij je geen seconde hoeft te vervelen in de mooie land. Kun je daarna heerlijk bijkomen in een van de prachtige badhuizen.
boedapest reizen

Herfst:

New York
Staat New York al jaren op je bucketlist en heb je eindelijk genoeg gespaard voor deze reis van je dromen? Boek je tripje naar de 'Big Apple' dan in de herfst. Na een hete zomer is de temperatuur in de herfst vaak nog erg aangenaam en ideaal om een grote stad te ontdekken. Oja, enne Central Park is in de herfst op haar mooist.
new york

Zuid-Spanje
Zuid-Spanje is perfect voor iedereen die nog niet genoeg zomer heeft gehad. Spanje heeft in de herfst nog hele fijne temperaturen in vergelijking met andere landen in Europa, dat betekent dat je in deze tijd van het jaar nog gewoon jurkjes kunt dragen. Love it!

Winter:

Ibiza
Ibiza in de winter!? Ja, in januari of februari is het juist hét moment om af te reizen naar dit hippie-eiland. Het nieuwe jaar is begonnen, met de bijbehorende goede voornemens en dan is Ibiza de perfecte plek om hieraan te werken. Het eiland staat misschien bekend om alles feesten, maar heeft ook heel veel plekken die juist op gezond leven en yoga zijn gefocust. Daarnaast is de temperatuur meestal rond de vijftien graden, dus ook nog eens een heerlijk temperatuurtje in vergelijking met ons kikkerlandje.
ibiza reizen
Lapland
Wil je juist eens een echte winter meemaken en niet op wintersport naar standaard Winterberg of Oostenrijk? Spaar dan voor een vakantie naar Lapland. Van skiën tot hondensleeën en vervolgens lekker opwarmen bij de openhaard. Lapland is absoluut in de winter de place to be.

lapland reizen

Beeld: Unsplash | Bron: Lonely Planet

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved