Lifestyle

3 manieren om subtiel een eind aan je (niet zo leuke) date te maken

Jullie appen al een tijdje en de eerste date met je crush staat eindelijk op de planning. Spannend! Want stel nou voor dat het helemaal niets is? Misschien hebben jullie geen gespreksstof, stinkt 'ie uit z'n mond of word je er gewoon niet warm of koud van. Het liefst ga je dan gelijk weg, maar hoe kap je die date nou een op subtiele manier af? Wij hebben drie manieren voor je om subtiel een eind aan je (niet zo leuke) date te maken.

1. Je laat je vriendin bellen
Twijfel je of de date wel zo leuk gaat worden? Schakel dan je bff in. Spreek met haar af dat ze bereikbaar is op het moment dat jouw date plaatsvindt en bedenk samen twee codewoorden. Eentje (bijvoorbeeld: YAY) voor als je date goed gaat en eentje voor als de date rampzalig is (bijvoorbeeld: S.O.S.). Wanneer je het laatste codewoord stuurt, terwijl je stiekem even naar de wc bent gegaan, weet je vriendin dat ze actie moet ondernemen. Ze belt je zogenaamd in paniek op en zegt dat je nu moet komen. Vervolgens zeg je tegen je date dat het je spijt maar echt weg moet, want je kunt je vriendin natuurlijk niet in de steek laten... 

Deze 7 types jongens zijn sowieso het daten niet waard.

2. Laat van te voren weten dat je op een bepaalde tijd weg 'moet'
Bij een eerste date weet je meestal nooit 100% zeker of het een geslaagde date wordt, daarom is het slim om van te voren te zeggen dat je nog ergens heen moet. Zeg het gewoon op een luchtige manier tijdens het gesprek zoals: ''Ik ga hierna nog even naar een vriendin'' of ''Straks moet ik nog even langs m'n werk''. Mocht de date dan niet zo leuk zijn als verwacht kun je altijd zeggen dat je weg moet. Mocht de date nou wél leuk zijn kun je altijd nog rekken of zeggen dat de afspraak 'toch niet doorgaat' ;-).

eind aan date maken

3. Je zegt het gewoon eerlijk
Helaas is het echt waar: eerlijkheid duurt het langst. Vertel hem gewoon eerlijk dat het niet is zoals je had verwacht, maar dan wel op een subtiele manier. Zeg bijvoorbeeld: "Ik denk dat we toch niet helemaal bij elkaar passen''. Zo houd je hem niet aan het lijntje en hoef jij jezelf niet in moeilijke bochten te wringen als hij je de volgende dag vraagt om een nieuwe date.

Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook