Health

11 gezonde kookboeken voor een prikkie

We kennen het allemaal wel. Je komt thuis van een lange werkdag, bent moe en je hebt eigenlijk geen zin om nog naar de supermarkt te gaan en uren in de keuken te staan. Je haalt wel even een frietje bij de snackbar om de hoek. Maar met de zomer voor de deur willen we toch wel iets beter op onze voeding gaan letten. En gezond eten hoeft ook helemaal niet moeilijk te zijn! Daarom zetten wij hier de lekkere & gezonde kookboeken voor je op een rij. Zo wordt koken toch nog een feestje.

1. The goodness of avocado | €9,49
Het zal jullie niet ontgaan zijn dat avocado’s een van de populairste superfood zijn op dit moment. Van guacamole tot smoothie tot soep tot salade of een avocadomousse. Niets is te gek. Avocado is een bron van eiwitten, goede vetten en zit vol vitaminen. Daarnaast is de avocado ook nog is super Instagrammable! In dit boek vind je de lekkerste recepten, we want it all.
avocado kookboek

2. Meal prepping | €24,99
Meal prepping betekent dat je op een dag vooruit kookt voor de rest van de week. Doordat je op deze dag het meeste werk al gedaan hebt, kost het je op de dag zelf niet meer dan tien minuten werk om een heerlijke gezonde maaltijd op tafel te zetten. Even opwarmen en klaar. In bet boek Meal Prepping vind je dertien verschillende weekmenu’s inclusief vegetarische menu’s. Zo zorg je ervoor dat je tijdens je werkweek toch gezond kan eten.
Meal prepping

3. Buddha bowls | €13,99
Van pokébowls tot acaïbowls en breakfastbowls. Bowls zijn helemaal dé foodtrend van nu. Je kan bowls eten als ontbijt, lunch of diner. In dit boek vind je de lekkerste recepten. Wat dacht je bijvoorbeeld van een zomerse Hawaïaanse pokébowl met gemarineerde tonijn en avocado? Of een pittige fajita bowl met Mexicaans gekruide kippendijen, zwarte bonen en guacamole? Daarnaast zijn de bowls ook nog is lekker voor het oog én de maag ;-).
Buddha bowl

4. Het Pioppi dieet | €16,99
Pioppi is een klein Italiaans dorpje waar mensen eenvoudig, maar ook lang en gezond leven. Er is geen sportschool waar iedereen zich rot staat te zweten en er is geen supermarkt. Het eten is er superlekker en ze genieten elke avond van een glas wijn. Hierop is het Pioppi dieet boek gebaseerd. Je hoeft geen ‘nee’ te zeggen tegen lekker eten en je hoeft er ook geen uren voor te sporten. In drie weken zal het Pioppi-dieet je helpen om simpele en blijvende veranderingen door te voeren in je eetpatroon zonder dat je elk chocolaatje moet laten liggen.
pioppi dieet
5. 7 ingrediënten vegan | €19,99
Lekkere veganistische gerechten met maximaal zeven ingrediënten? Ja, dat kan allemaal met dit kookboek. In dit boek lees je hoe je met een plantbased lifestyle altijd heerlijk en healthy eet, hoe druk je ook bent. Van ontbijt tot diner en snelle snacks, je kan alles vinden in dit kookboek. Zeker het proberen waard voor iedereen die altijd of wel eens vegan wilt eten.

Vegan kookboek
6.  Met zonder gluten | €13,99
Ben je allergisch voor gluten? Met de recepten uit ‘met zonder gluten’ krijg je genoeg inspiratie om te kunnen genieten van de heerlijkste gerechten, van ontbijt en tussendoortjes tot hoofdgerechten en de lekkerste toetjes. In dit boek hebben alle recepten maximaal acht ingrediënten (is ook leuk voor de portemonnee ;-)).
zonder gluten

7. Cauliflower power | €13,99
Een keer wat anders proberen? Probeer het bloemkoolkookboek. Ook al is het misschien niet je favoriete groente, in dit boek leer je de kool op een hele nieuwe manier kennen. Hoe lekker klinkt pita’s met bloemkool en feta of Thaise bloemkoolsalade? En wat dacht je van bloemkoolchips? De gerechten in dit boek zijn heel feestelijk en ook prima om te delen. Je huisgenoten zijn vast blij met je.bloemkool kookboek

8. Vegetarian student cookbook | €13,99
Je gaat uit huis en je moet nu in je studentenkamer voor jezelf gaan koken. Het is nog best lastig om je vegetarische levenstijl goed vol te houden. Dit boek helpt je om snelle en lekkere vegetarische gerechten op tafel te zetten. Van curry’s, wokgerechten en pasta’s, desserts en cocktails, maar ook de een vegetarische hamburger en champignons met mozzarella, alles komt aan bod in dit boek. Alle gerechten zijn ook nog is budgetproof.
vegetarian cookbook

9. Gezond fastfood | €21,50
Nu de zomer voor de deur staat doen we toch ons best om wat gezonder te eten. Maar stiekem blijven die cravings naar pizza en burgers er. Met dit kookboek maakt dat niet meer uit. Voor ieder moment van de dag en voor elke gelegenheid vind je in dit boek simpele en gezonde recepten. Denk aan pannenkoekjes, salades en chocoladelekkernijen, maar ook aan burgers, pasta en pizza in een gezond jasje. 
gezond fastfood

10. Super salade | €19,99
Van frisse, zomerse salades tot stevige, winterse kommen. In Super salade vind je genoeg inspiratie voor de lekkerste salades. Bijvoorbeeld een lekkere salade van meloen en komkommer met geitenkaas, pistache en munt voor in de zomer. Het is het enige saladeboek met echt grote maaltijdsalades en salades om te delen. Zo kan je ook makkelijk je avondsalade de volgende mag meenemen als lunch naar werk.
Super salade kookboek

11. Sport- en energiedrankjes | €13,99
Je bent in de sportschool en ziet allemaal lekkere sapjes achter de balie. Maar hoe fijn als je deze drankjes gewoon zelf thuis kan maken? In sport- en energiedrankjes staan verschillende recepten van pre-worukoutdrankjes tot herstelsmoothies tot drankjes voor sterke spieren en smoothies met extra koolhydraten. De meeste voorverpakte sportdrankjes zitten bomvol suiker, maar je nu ze zelf maakt is dat geen probleem meer.
Sport en energiedrankjes

Bron: bol.com, bijenkorf.nl, asos.com | Beeld: iStock

Must reads 👀