Health

10 'goede' excuses om niet te sporten!

Sporten, het is belangrijk dat we het regelmatig doen. Maar soms, zitten we liever een avondje op de bank dan dat we buiten aan het rennen zijn. En dat is - op zijn tijd - ook heus niet zo erg. Het enige probleem is.. dat geweten van jezelf, dat aan je knaagt.. Grrrrr… had je maar een goed excuus..

Disclaimer: de meeste excuses kunnen worden weerlegd waardoor het excuus eigenlijk ongeldig is. We geven je die weerlegging dit keer niet.. want je bent op zoek naar een excuus om niet te sporten. Die excuses om WEL te sporten geven we je al vaak genoeg ;-).

 


Bron beeld: Weheartit

 

Ik ben ziek!

Ben je heftig verkouden, heb je koorts? Sporten werkt dan niet bevorderend voor de gezondheid. Sterker nog, het kan het zelfs erger maken. Ben je ziek, je hebt een geldig excuus om niet te sporten!

 

Het regent!

Hoewel je van een beetje regen niet direct ziek wordt, kan het wel je weerstand verminderen. Daarnaast kan regen ook gevaarlijk zijn, het is een stuk gladder op de weg en in het donker zie je die gladde bladeren al helemaal niet liggen..

 


Bron beeld: Weheartit

 

Het heeft gesneeuwd!

Hardlopen in de sneeuw kan hartstikke leuk zijn, maar het is niet zonder gevaar! Je weet niet wat er onder de sneeuw ligt, een ijsplaat en je kunt net een verkeerde beweging maken. Doordat je spieren kouder zijn door de kou die met sneeuw gepaard gaat, kan die verkeerde beweging vervelender zijn dan je van te oren gedacht had.. Nee, sneeuw is een goed excuus om binnen te blijven.

 

Ik heb spierpijn!

Het is belangrijk dat je je spieren tussen een work-out rust geeft. Heb je nog spierpijn van de vorige keer, blijf dan lekker binnen. 

 


Bron beeld: Weheartit

 

Het is donker!

Hardlopen in het donker is niet zonder gevaar, je bent namelijk niet de enige op de wereld. Draag je geen zichtbare kleding, is het zelfs érg gevaarlijk. Automobilisten en andere weggebruikers zien jou veel te laat en ook al kijk je zelf nog zo goed uit, een ongeluk zit in een klein hoekje. Om nog maar niet te spreken van alle enge mannetjes die 's avonds op straat lopen.. 

 

Ik ben moe!

Slaaptekort maakt je vatbaarder voor griepjes en andere ongemakkelijkheden. Zorg dus dat je genoeg slaap krijgt. Daarnaast kun je, als je moe bent, sneller een blessure oplopen omdat je er met je hoofd niet helemaal bij bent. Wat wel gezegd moet worden, regelmatig sporten zorgt voor meer energie. Maar dit keer waren we niet op zoek naar excuses om wel te sporten, we waren op zoek naar een excuus om juist niet te sporten, dus dat vergeten we voor het gemak eventjes.

 


Bron beeld: Weheartit

 

Het is koud!

Tegen kou kun je je kleden, maar als de temperaturen echt diep onder nul zakken is de kans op blessures groter. Doordat je spieren minder snel (of überhaupt) warm worden is de kans dat je een blessure oploopt aanzienlijk groter. Een goede warming-up (binnen) en thermokleding helpt al een heleboel, maar als je op zoek bent naar een excuus om niet naar buiten te hoeven.. here it is!

 

Ik heb mijn vriendinnen al tijden niet gezien!

Verkies je sporten altijd boven vriendinnen en ben je nu op zoek naar een excuus om niet te hoeven sporten? Hier is je excuus! Sporten is belangrijk, maar je sociale leven ook. Kruip lekker met je vriendinnen op de bank.

 


Bron beeld: Weheartit

 

Ik heb de nieuwste aflevering van Pretty Little Liars nog niet gezien!

Uhhhh hallo, prima excuus! Een momentje voor jezelf met Pretty Little Liars is één van de eerste levensbehoeften!

 

Ik heb zin in warme chocolademelk met slagroom, een dekentje, de bank en een goed boek!

Als je je al een tijdje heel erg aan het verheugen bent op een avondje op de bank met een goed boek, een dekentje en warme chocolademelk met slagroom, wie zijn wij dan om je tegen te houden. Af en toe mag je jezelf best toelaten om iets te doen waar je gewoon zin in hebt.

 

Wat is jouw excuus als je geen zin hebt om te sporten?

LOVE dit artikel
13 meiden hebben deze blog geloved