Beauty

Dit is wat er écht met je gezicht gebeurd als je gaat slapen met make-up op

Je herkent het vast wel: je komt thuis na een avondje stappen, je hebt de pap in je benen en je bed is te verleidelijk om meteen in te duiken. Ach, laat die make-up er maar op zitten. In je achterhoofd weet je dondersgoed dat het enorm slecht is voor je huid. Maar één keertje kan geen kwaad toch? En zo denken we ieder weekend. Big mistake! Het kan er zelfs voor kunnen zorgen dat je huid sneller veroudert. Girlscene heeft hier de grootste risico's voor jou op een rijtje gezet. En ze zijn shocking..

Slaap is bedoeld voor je lichaam om uit te rusten, te reinigen en zichzelf klaar te maken voor de volgende dag. Je huid herstelt ’s nachts, waarbij de cellen zich vernieuwen. Op het moment dat je make-up draagt tijdens het slapen, wordt dit proces tegengehouden. Dit veroorzaakt schade aan je huid. Daarom is het belangrijk om tóch even vijf minuten de tijd te nemen om je huid schoon te maken voordat je je lekkere warme bedje induikt.

#1. Mascara
Ik denk dat we allemaal wel weten dat slapen met mascara ervoor kan zorgen dat onze wimpers uitvallen. En dat is echt het laatste wat we willen. Het slapen met oogmake-up kan ervoor zorgen dat je make-up in je ogen terechtkomt en dat zorgt voor irritaties. Een ander kwaaltje wat zich kan voordoen is dat het haarzakje waaruit de wimpergroei verstopt raakt (ulgh), waardoor er op deze plek ontstekingen ontstaan. Dus probeer echt geen reinigingsbeurt over te slaan, want we willen allemaal lange volle wimpers toch?

#2. Foundation
Foundation wordt meestal lekker dik aangebracht, voor dat mooie egale getinte kleurtje. Maar foundation is meestal de grootste boosdoener voor je poriën, rimpels en acne. Maar wat je misschien niet wist is dat foundation wordt blootgesteld aan schimmels en bacteriën. Dat kan ervoor zorgen dat de huidcellen zich niet kunnen vernieuwen en herstellen. Je huid heeft lucht nodig, daarom is het belangrijk om elke avond de foundation goed te verwijderen. Want wie wil slapen met misschien wel schimmels en bacteriën op je huid?

#3. Lippenstift
Niet te vergeten: je lippen moet je ook goed schoonmaken. Als je je lipstick de hele nacht op je lippen laat zitten, drogen je lippen uit en kunnen er kloofjes ontstaan. Heb je de hele avond met knalrode lipstick op je lippen gelopen en krijg je het er moeilijk af? Probeer dan je lippen zachtjes te scrubben met een zachte tandenborstel of met een lipscrub. 

#4. Mee-eters
Val jij vaak in slaap met make-up op je gezicht en vraag jij je af waar je puistjes vandaan komen? Dan is hier het antwoord. In de nacht vernieuwen je cellen zich en vernieuwt je huid zich. Maar als er nog make-up op je gezicht zit, wordt dit proces tegengehouden. Door foundation, primer en poeder kunnen je poriën verstopt raken. Help! Hierdoor raakt je huid geïrriteerd en krijg je veel sneller mee-eters en puistjes. Én dat is het laatste wat we willen.

via GIPHY

#5. Rimpels
Rimpels?! Dat is toch alleen voor oma's? Nou pas maar op. Doordat je met je make-up op gaat slapen blijven alle bacteriën, stoffen en vervuilde lucht van die dag op je huid zitten. Dit zorgt ervoor dat je poriën verstopt raken en de kans op acne een stuk groter wordt. Op lange termijn breekt daardoor de elasticiteit van de huid af, waardoor je huid er ouder uit gaat zien omdat de fijne lijntjes meer zichtbaar worden.

Dus girls, voortaan toch nog maar even je make-up eraf halen na een avondje stappen, je huid zal je heel dankbaar zijn. 

Bron: Happyinshape.nl, wellnessacademie.com | Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook