Lifestyle

7 herkenbare situaties als jij vaak de Bob bent

Het is helaas niet altijd feest. Soms heb je van die avonden dat jij de verstandige van de groep bent en de alcoholische versnaperingen laat staan. Voor jou wordt het een avondje fris, waar natuurlijk niks mis mee is, want jij bent lekker toos-katerloos de volgende ochtend. Toch zijn er een aantal momenten op een Bob-avond die wél ontzettend vervelend zijn en zeker ook herkenbaar. 

1. Jouw auto is een rijdende club
BVO'tjes in de achterbak, een parfumwalm die je weken erop nog ruikt en volumestand: maximaal. Iedereen heeft zin in het feestje en is er klaar voor. Het is dat er geen ruimte in de auto is om te dansen, anders hadden al je vrienden op de bank gestaan.

2. Er wordt veel te harde party muziek gedraaid en jij bent niet in de stemming
Nee-nee, helaas geldt de regel niet: mijn auto, dus mijn muziek. De Bluetooth is al gekoppeld aan de telefoon van die vriendin waarvan je weet dat ze niet van rustige deuntjes houdt. Beuken met die hap! Achja... nu blijf je tenminste wakker.

via GIPHY

3. Zinvolle gesprekken zitten er niet meer in vanavond
Eindelijk op locatie aangekomen meng je je in het feestende volk. Natuurlijk waren jullie de enige die van ver kwamen, dus de enige Bob vanavond ben jij. Je probeert nog een gesprek aan te knopen, maar dit mocht niet baten. Wanneer je de intelligentste in het gesprek over wereldproblemen en filosofie wil zijn (een van de standaard dronken gesprekken), is er niemand die naar je luistert of je gelijk geeft. Dan maar meeluisteren en zachtjes uit-... uh, toelachen.

4. Je hebt meerdere persoonlijke bediendes
Een van de positieve dingen aan het zijn van de Bob, naast het wakker worden zonder kater, is dat iedereen je die avond bedient. Al je vriendinnen lopen telkens naar de keuken om zichzelf te voorzien van drankjes en hapjes. Gelukkig zijn ze zo aardig om elke keer te vragen of jij ook iets wil. Kan jij lekker op je luie kont blijven zitten.

 

via GIPHY

5. Na een avondje bobben ben je doof
Niet alleen de muziek gaat steeds harder, ook de stemmen schieten een aantal decibel in de lucht. Continu blijven de muziek en de stemgeluiden elkaar overtreffen. Je kent het wel, dat je staat te schreeuwen in iemands oor op vijf centimeter. Je kijkt er nu al naar uit om wakker te worden met oorsuizen. Draag daarom altijd oordoppen als je op stap gaat.

6. De angst dat iemand ziek wordt op de terugweg
Super leuk en aardig dat je rijdt, want iedereen heeft weer een topavond gehad. Dat is te zien en te horen aan je vriendengroep. Aan de één net iets meer dan de ander. Op het feestje zelf kon je daarom ook best om ze lachen, maar nu je met ze in de auto naar huis moet besluit je toch maar om héél rustig naar te rijden. Je wil die magen niet te veel door elkaar schudden.
Herkenbare situaties als je de Bob bent
7. De terugweg duurt vijf keer zo lang, omdat ie-der-een moet plassen
Je rijdt al twintig kilometer per uur rustiger, dus de rit schiet al niet op. Nu wordt er ook nog eens iedere vijf minuten aan je gevraagd of je even kunt stoppen want er staat een blaas op knappen. Het zou toch wat zijn als je je vriendinnen op commando kon laten plassen. 

De ene keer is de Bob zijn een pretje en de andere keer heb je net die vriendin die te diep in het glaasje heeft gekeken op de achterbank. Ondanks dat dit laatste niet altijd een pretje is, mag je jezelf wel een schouderklopje geven. Het is super belangrijk dat er mensen zoals jij zijn die een avondje alcohol opgeven en veilig achter het stuur stappen. Rijden met alcohol op is natuurlijk ontzettend gevaarlijk. Ook zonder alcohol op kun je fantastische avonden beleven. Jij bent natuurlijk al een te leuk mens van jezelf en daar heb je geen alcohol voor nodig.

Bron: bob.nl | Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook