Travel

Vakantie ergernissen: 8 herkenbare situaties die je liever vermijdt tijdens reizen

Als we aan vakantie denken, denken we aan zon, zee, strand, bruine huidjes en oases van rust. Want daar ga je tenslotte voor op vakantie. Tijd om even helemaal bij te tanken, weg van alle chaos in Nederland en natuurlijk de jaloersmakende foto's. Toch pakken vakanties vaker iets anders uit dan van tevoren gedacht. Want die luidruchtige buurman en blaffende campinghond verwarren volledig je yin en je yang. Uit onderzoek van NBTC NIPO Research blijken wij vrouwen ons mateloos te ergeren als we op vakantie zijn en dit is de top 8 vakantie ergernissen.

1. Die krijsende overburen
We hebben niet specifiek een hekel aan de overburen, maar we hebben het natuurlijk over geluidsoverlast. Dit kan een huilende peuter, harde muziek of een paar dronken tieners zijn. We houden er gewoon niet van. Dit is dan niet alleen van ons vrouwen een van de grootste vakantie ergernissen, maar deze vakantie ergernis delen we ook met het mannelijk geslacht.

2. Wanneer de accommodatie het net niet helemaal is
De foto's op de boekingssite kunnen soms ietwat misleidend zijn. Toch ga je daar met je goede vertrouwen in de mensheid niet vanuit. Helaas, wanneer je eenmaal op locatie komt is je accommodatie stukken minder schoon, voelen de bedden alsof je op een blok beton slaapt en komt er een onsmakelijke rioollucht uit het douchputje omhoog. En in de ergste gevallen is het niet alleen de putlucht die uit het putje omhoog kruipt.

3. Krioelende dieren
Dan komen we inderdaad aan bij punt drie van onze vakantie ergernissen: ongedierte. Girlscene snapt bijna niet dat ongedierte niet op nummer één staat in deze vakantie-ergernissen-lijst. Wij hebben toch liever een betonnen bed in plaats van kakkerlakken op bezoek.

4. Wanneer het met bakken uit de hemel komt vallen
Niks is natuurlijk zo teleurstellend als je een ticket boekt naar de zon, maar de zon geen zin heeft om tevoorschijn te komen. Heb je voor niks al die leuke zomeroutfits en leuke en sexy bikini's gescoord. En misschien nog wel vervelender, niemand die zegt: ''Wat ben je bruuuin!'', als je terugkomt van vakantie...

via GIPHY

5. Speedo's
Ja, een van onze vakantie ergernissen is dat veel te kleine zwembroekje, vaak gedragen door mannen op leeftijd, waarin je ongevraagd alles ziet zitten. Als we op vakantie zijn kijken we maar al te graag naar mannelijk of vrouwelijk schoon, maar dan wel gewoon in gepaste zwemkleding. 

6. Slecht uitzicht
Van een lekker uitzicht op het strand, door naar het uitzicht op een mooi landschap. We vinden het toch wel belangrijk dat wanneer je naar buiten kijkt je uitkijkt op de zee of een ander rustgevend natuurschoon. Een uitzicht op hoge flatgebouwen, een afgetrapt voetbalveld of een grauwe autoweg storen we ons mateloos aan. 

7. Andere Nederlanders
Vlieg je naar een ver land om daar de cultuur te proeven, is de eerste en beste persoon die je tegenkomt, jawel, een Nederlander. We vinden het maar niks dat we mensen tegenkomen uit ons eigen kikkerlandje. Nog erger is het wel om bekende tegen te komen. Vakantiegangers boven de 35 betalen zelfs zonder moeite meer om deze vakantie ergernis te voorkomen.

8. Let me take a selfie
De laatste en zeker niet de minste op de lijst van vakantie ergernissen zijn de fotograferende toeristen. Wat best gek is, want wij vrouwen staan er bekend om dat we niet vies zijn van een paar vakantiekiekjes schieten en die dan al te graag delen op onze socials. En we weten allemaal dat foto nummer één niet de foto is die online staat. Ondanks dat vinden we andere vakantie fotomodellen maar reuze vervelend.

Je zou bijna thuisblijven als je al deze vakantie ergernissen hoort. Maar wees maar niet bang hoor. Ga anders hierheen voor leuke bestemmingen in de lente of boek hier een leuk stekje in eigen land. Dan weet je zeker dat je geen van deze vakantie ergernissen meemaakt.
Vakantie ergernissen
Bron: metronieuws.nl, zoover.nl | Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved