Travel

Dit zijn de beste vakantiebestemmingen in de lente

Na al die donkere maanden door weer en wind fietsen en koukleumen, hebben we allemaal wel weer behoefte aan wat zonnestralen. Op social media komen de meest exotische bestemmingen langs waar de zon oneindig lijkt te schijnen, terwijl we hier hopen op een blote-benen-dag. Geduldig wachten tot de zon doorbreekt is natuurlijk budgetproof, maar als je al een week of weekend vrij hebt gepland, waarom dan niet naar een mooie (zonnige!) bestemming? Wij helpen je een handje en kiezen de vijf beste bestemmingen uit voor de lentemaanden. Bouw alvast je summer tan op voordat de zomer losbarst in ons kikkerlandje.

Maart
Voor elk type reiziger is er in maart wel een vakantiebestemming te vinden. Een warme zonvakantie, een actieve reis in mooie natuurgebieden of een skivakantie in de bergen, in maart is het allemaal mogelijk! Net tussen de winter en het voorjaar in, is maart een perfecte maand om te reizen. Je pikt de eerste warme zonnestralen op en tegelijk geniet je nog van een fris briesje. Voor de ski- en snowboard liefhebbers zijn de bergen in Europa nog geschikt. Stedentrips zijn natuurlijk ook heel leuk in maart. Denk aan Italië of Spanje als je niet te ver wilt gaan. Wil je temperaturen boven de 20 graden? Dan zijn steden zoals Bangkok, Rio de Janeiro, Dubai en Sydney geschikt. Wil je genieten van échte zomerse temperaturen van boven de 30 graden, reis dan naar Thailand, Sri Lanka of Mexico. Egypte is ook erg populair in maart. Met gemiddeld 29 graden en een watertempteratuur van 22 graden is het daar sowieso heerlijk vertoeven!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by vakantie in Egypte (@vakantie_in_egypte) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Roel Ovinge Fotografie (@roelovinge) on

April
De lente is nu echt begonnen. Alles kleurt groen en de zon begint steeds meer te schijnen. Kortom, de perfecte maand voor een stedentrip! Of je nu in Nederland blijft of één van de hoofdsteden van Europa opzoekt, de maand april is hier perfect voor. Mallorca en Gran Canaria zijn in april superpopulair. Maar er zijn nog meer warme bestemmingen in Europa waar het in april goed te vertoeven is, zoals Rome of Barcelona. Je hebt wel iets meer kans op regen als je in Europa blijft, maar er zijn genoeg prachtige musea te bezoeken om de buitjes te ontwijken ;-). Wil je nog een laatste keer op wintersport voordat het zomer is? Ook dat kan in april nog in bijvoorbeeld Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. 
lente stad kleur

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Consuelo (@hebephoto) on

♥ Mei
Voor mooie stranden en lekker weer hoef je in mei niet ver te reizen. Dat vind je allemaal gewoon in Europa. De milde temperaturen zorgen voor de perfecte omstandigheden voor een stedentrip in Europa of de VS. Voor een actieve vakantie wandel je door de bergen in Duitsland, Oostenrijk, Spanje of Italië, waar de besneeuwde bergtoppen misschien nog net te zien zijn. Spanje, Griekenland of Bulgarije zijn in mei populair. Stedentripje buiten Europa? New York is tegenwoordig helemaal niet meer zo duur en mei is de perfecte tijd om te gaan. Toch iets dichterbij huis? Praag, Rome of Lissabon zijn supermooie steden waar het soms kan oplopen tot zomerse temperaturen. Door veel feestdagen zoals bevrijdingsdag, hemelvaart en Pinksteren heb je veel vrije dagen en lange weekenden, perfect voor een korte vakantie. En dan is er ook nog de meivakantie; een goed moment om voor het hoogseizoen lekker een weekje de zon op te zoeken in bijvoorbeeld Cyprus, Turkije of Marokko.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Colorful fall foliage in lower Manhattan. Perfect day for a little ramble and walk around The Battery.

A post shared by New York (@newyork) on

♥ Juni
Of je nu voor een zomervakantie gaat of nog voor een lentetripje, je kan in ieder geval rekenen op hoge temperaturen. Pinksteren valt in juni, dus profiteer van een lang weekend en bezoek een mooie stad! Wat dacht je van lekker rondslenteren in Milaan, Praag of Londen?  Mallorca, Griekenland en de Canarische eilanden zijn het meest populair in de maand juni, dus wees op tijd met boeken!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mallorca Baleares Spain (@mallorca.es) on

Bron: Holidayguru.nl, Explorista.nl | Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved