Lifestyle

Festivals juli: Dit zijn de festivals die je deze maand moet bezoeken

Yes! Het favoriete seizoen van het jaar gaat weer van start. En we hebben het hier niet over de zomer, maar we hebben het natuurlijk over het festivalseizoen. Elk weekend staat vol met de tofste events en feestjes. Help party crisis! Om je tijd, stress en energie te besparen hebben wij een lijst gemaakt van alle festivals, juli is namelijk de maand waar jij en je vrienden helemaal los kunnen gaan.

Festivals juli: De Parade Den Haag 2019

De Parade is geen dansfestival, maar een eetfestival. Soms weten wij niet wat we leuker vinden. Op de Parade zijn talloze voorstellingen te bekijken, mega veel zonnige terrassen en is er natuurlijk super veel te eten.
Wanneer: 5 tot en met 14 juli van 12:00 tot 00:00
Locatie: Westbroek Park, Den Haag
Prijs | vanaf €3,50

Festivals juli: Down the Rabbit Hole 2019
Als je naar het festival Down the Rabbit Hole wil zou ik maar vast je kampeerspullen verzamelen. Want hier ga je meteen een heel weekend heen. Een soort van extra vakantie in je vakantie. Je geniet hier van muziek van De Jeugd Van Tegenwoordig tot Robyn. Lekker veelzijdig.
Wanneer: van 5 tot en met 7 juli
Locaties: Vakantiepark De Groene Heuvels, Ewijk
Prijs | vanaf €149

Festivals juli: We Are Electric 2019
Als je naar We Are Electric gaat weet je zeker dat je een weekend vol lekkere deuntjes krijgt. Op de afgelopen edities stonden grote namen als Martin Garix, The Prodigy en Paul Kalkbrenner.
Wanneer: van 5 tot en met 7 juli
Locatie: Velder Woods, Boxtel
Prijs | vanaf €89

Festivals juli: WiSH Outdoor 2019
WiSH Outdoor is weer zo een festival dat het allemaal heeft. Van stampen op Brennan Heart, tot losgaan op Maan en meezingen met BLØF.
Wanneer: van 5 tot en met 7 juli
Locatie: Festivalterrein de Aa, Beer en Donk
Prijs | vanaf €52,50

Festivals juli: By The Creek Festival 2019
Dansen met de voetjes in het water van de Lek. By The Creek is misschien wel een van de lekkerste festivals in de zomer door de lekker plaatjes die door de boxen dreunen, en dat terwijl je kunt uitwaaien aan de rivier.
Wanneer: 6 juli van 11:00 tot 23:00
Locatie: Middelwaard, Vianen
Prijs | vanaf €46,75

Festivals juli: Summerpark Festival 2019
Als je naar Summerpark gaat kun je beter een paar extra schoenen meenemen, want op dit festival gaan de voetjes in het zand. Liefhebbers van techno, house en urban gaan hier met de voetjes van de vloer, uhm het strand. 
Wanneer: 7 juli van 11:00 tot 00:00
Locatie: Almeerderstrand, Almere
Prijs | vanaf €32,50
festivals juli
Festivals juli: Over het IJ Festival 2019
Over het IJ Festival is niet een festival zoals je die misschien kent. Over het IJ Festival staat namelijk in het teken van theater. Tien dagen lang zijn er diverse en bijzondere voorstellingen te zien op hele ongewone plekken. Zeker het proberen waard.
Wanneer: van 12 tot en met 22 juli
Locatie: NDSM werf, Amsterdam
Prijs | Gratis

Festivals juli: 18hrs Festival 2019
Dichtbij Amsterdam begint er een feest waarbij het woord ''genoeg'' niet in het woordenboek staat. Hier gaan de feestgangers naartoe die elf uur feesten te kort vinden. Heb jij genoeg energie om achttien uur lang te dansen? Scoor dan zo snel mogelijk je kaarten.
Wanneer: 13 tot en met 14 juli
Locatie: Balkenhaven, Zaandam
Prijs | vanaf €43,18

Festivals juli: Electroninc Picnick Festival 2019
Dit festival is klein, maar fijn. Voor bijna alle soorten muziekliefhebbers is hier een stage te vinden. Daarnaast schijnt bij Electronic Picknick altijd de zon. En dit allemaal voor zo een prijsje! 
Wanneer: 13 juli van 13:00 tot 23:00
Locatie: Leeghwaterpark, Purmerend
Prijs | vanaf €20

Festivals juli: Foodtruck Festival TREK 2019
Alleen van de naam krijg je al trek. En dat is precies de bedoeling. Op TREK vind je mega veel lekkere foodtrucks die je het liefst allemaal wil proberen.
Wanneer: 13 tot en met 15 juli
Locatie: Amstelpark, Amsterdam
Prijs | Gratis

Festivals juli: Zwarte Cross Festival 2019
Je denkt bij de woorden Zwarte Cross waarschijnlijk aan boeren uit de Achterhoek, maar dat valt reuze mee. Het is een groot event met veel muziek en spektakel. De kans dat jij en je vrienden zwart van de blubber naar huis gaan is wel aanwezig. Zwarte Cross en glamping zijn twee dingen die niet samen gaan.
Wanneer: 18 tot en met 21 juli
Locatie: Festivalterrein de Schans, Lichtenvoorde
Prijs | vanaf €27,50

Festivals juli: Vunzige Deuntjes Festival 2019
Alle vunzigerds van Nederland verzamelen zich op 20 juli allemaal in het Amsterdamse Bos. Hier wordt de hele dag gedanst op de lekkerste old school R&B, maar ook op de nieuwe plaatjes van onder anderen Ronnie Flex en Tabitha. 
Wanneer: 20 juli van 11:00 tot 00:00
Locatie: Amsterdamse Bos, Amsterdam
Prijs | vanaf €48

via GIPHY

Festivals juli: Welcome To The Future 2019
Als je op Welcome To The Future bent krijg je de volledige festival beleving. Er is niet alleen gedacht een te gekke line-up, maar ook aan de aankleding van het festival. In het natuurgebied heeft de organisatie hele fijne chillplekken gemaakt waar je even van de drukte kunt vluchten. 
Wanneer: 20 juli van 11:00 tot 00:00
Locatie: Recreatiegebied het Twiske, Oostzaan
Prijs | vanaf €47,50

Festivals juli: Pride Amsterdam 2019
In de Pride week, die start op 27 juli, zijn er verschillende activiteiten te beleven. De meest populaire is natuurlijk de Canal Parade op zaterdag 4 augustus. Zoek een goed plekje aan de gracht en vier met iedereen de vrijheid.
Wanneer: 27 juli tot en met 4 augustus
Locatie: Amsterdamse grachten
Prijs | Gratis

Festivals juli: Milkshake Festival 2019
Milkshake Festival is een festival waar niks te gek is en alles mag. Het is een plek waar iedereen zichzelf mag zijn. Je gaat daar mannen tegenkomen die beter op hakken lopen en betere winged eyeliner dragen dan jij. 
Wanneer: 27 en 28 juli
Locatie: Westerpark, Amsterdam
Prijs | vanaf €48,85

Festivals juli: Verknipt Festival 2019
Misschien ken je Verknipt van haar knusse binnen feestjes. Gelukkig vieren ze het groter net zo goed. Hier geniet je de hele dag van chille deep house tot harde techno.
Wanneer: 27 juli van 12:00 tot 23:00
Locatie: Strijkviertel, Utrecht
Prijs | vanaf €45,95

Festivals juli: Guilty Pleasure 2019
Voor iedereen die zich het hele jaar door een beetje schaamt om zijn guilty pleasure voor 80's, 90's en 00's hitjes kan hier helemaal uit zijn dak gaan. Tijdens dit festival ga je terug in de tijd en ga je vele nummers horen die je weer doen denken aan die onbezonnen jeugd. ''Boom, Boom, Boom, Boom!".
Wanneer: 27 en 28 juli
Locatie: Gaasperplas, Amsterdam
Prijs | vanaf €25

Ben je nieuwsgierig naar het volledige festival overzicht van 2019? Die vind je hier!

De prijzen van de festivals kunnen verschillen van de aangegeven prijzen in dit artikel, doordat tickets eventueel al uitverkocht zijn*

Bron: festivalfans.nl, festivaloverzichtamsterdam.nl | Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook