Lifestyle

Girls Issues: 'Ik wil niet het risico lopen om gepest te worden of buiten de groep te vallen'

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij geven raad. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Die tijd is voorbij met het advies van Girlscene. Deze keer een Girlscene-lezeres die vanuit het platteland naar een school in de stad moet. 

Hey,

Ik ben een meisje van vijftien jaar en ik hou van jullie site. Maar nu heb ik ook een soort probleem. Ik ga volgend jaar van vmbo 4 naar 4 havo. Dat lijkt me allemaal hartstikke leuk, alleen is het probleem dat ik op een redelijk 'boerse' school zit. De school waar ik naartoe wil/ga is best wel stads. Nu ben ik niet echt het type meisje/meisje, maar ik wil ook niet het risico lopen om gepest te worden of buiten de groep te vallen. Op de school waar ik nu zit heb ik ook al geen 'echte' vrienden. Wel mensen waar ik veel mee om ga, maar het zijn niet echte vrienden. Dit wil ik volgend jaar wel hebben en daarom is het voor mij best belangrijk dat ik niet buiten de groep val. Ik ben niet onzeker over mijn lichaam, maar heb wel aparte maten waardoor kleding vaak een probleem is om te kopen. Veel kleding, met name schoenen en broeken, zijn gewoon erg lastig of ontzettend duur om te kopen. Wat zou ik kunnen doen en hoe moet ik me gedragen op een nieuwe stadse school met mensen die allemaal al vrienden hebben. Hopelijk kunnen jullie me helpen.

Groetjes,
Anoniem 
vrienden lachen tips
Hey Anoniem,

Het is altijd lastig om nieuwe vrienden te maken, maar zeker niet onmogelijk. De beste manier is om te laten zien wie je echt bent, dus een meid die uit een boerse omgeving komt! Grote kans dat iedereen dit juist superleuk vindt aan jou. Probeer je toch bij een groepje uit je klas aan te sluiten. Laat zien dat jij een hartstikke leuke meid bent en dan vinden ze het vast niet erg als jij je bij hen aansluit. Je hoeft je niet anders voor te doen, want je bent wie je bent. Er zijn vast meiden die graag met jou bevriend willen zijn, maar dan moet je wel actie ondernemen. Ga tijdens de les gezellig kletsen met een paar meiden uit je klas en als het klikt, vraag je of je bij hen mag zitten in de pauze. Het is altijd lastig om de eerste stap te zetten, maar als je dat eenmaal gedaan hebt, gaat het een stuk makkelijker. Weet je niet zo goed hoe je dit doet? Lees dan even dit artikel. Succes!

Zit jij ook met een brandende vraag? Of heb je hulp of juist tips nodig voor een bepaalde situatie? Of weet je je echt even geen raad met je BFF? Laat Girlscene je helpen door het insturen van je 'Girls Issue' en laat je vraag beantwoorden. Mail dan naar info@girlscene.nl.

Beeld: iStock

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved