Welk kapsel past er bij jouw gezicht?

Beauty door Floor J

Een rechte pony of toch een lange lok? Stijl jij je haar recht langs je gezicht of ben je meer van de krullen? Ga je voor zwarte, rode of blonde lokken? Je wilt super graag een nieuw kapsel, maar je hebt geen idee wat bij jou past. Dan is het wel fijn om te weten welke vorm jouw gezicht heeft en wat je absoluut wel en niet kan hebben. Wij schieten te hulp met een fijn overzichtje van kapsels die matchen met gezichtsvormen. You're welcome.

Een rond gezicht
rond gezicht vorm
Probeer vooral geen kapsels die korter zijn dan je kaaklijn. Bij een rond gezicht past haar tot op je schouders of net over je schouders het best. Als je golvend haar hebt is dit alleen maar positief! Door krullen of slag in je haar worden de rondingen in je gezicht afgebroken. Voor volume hou je haarspray of droogshampoo bij de hand. Kende jij deze truc al? Let op: alleen bij de kruin. Volume ter hoogte van je oren maken je gezicht nog voller. Selena Gomez weet precies welk kapsel bij haar gezicht past. Tussen de kaaklijn en de schouders in! Heb jij van nature geen slag in je haar? Gebruik dan af en toe een krultang. Met deze krultang maak je superveel verschillende stijlen! 
krullen stijlen coupe
BaByliss Multistyler, Bol.com | €28,99

Een vierkant gezicht
vierkant vorm gezicht
Kies net als Sandra Bullock voor lange golvende lokken. Door een beetje volume te creëeren valt je brede kaaklijn niet zo op. Verschillende highlights en laagjes staan jou mooi en maken je gezicht zachter. Een schuine pony en lang haar staan je goed. Een rechte pony of boblijn is echt een no go bij jou. Zorg dus dat je haar langer is dan je kaaklijn en dat het niet slapjes langs je gezicht hangt. Hier geldt ook: volume vooral op de kruin, anders accentueer je de breedte van je gezicht. 

Een hartvorming gezichtvorm gezicht hart
Lang en golvend haar staat jou goed, maar een pony en een bob is ook mooi! Zorg er bij een bob wel voor dat deze boven je kaaklijn is. Het mooist is een bob met golvend haar. Vermijd kapsels die je voorhoofd benadrukken, zoals strak naar achteren. Deze keer mag het volume wel wat lager zitten, omdat je anders een lang en smal gezicht krijgt en je je kin benadrukt. Je jukbeenderen moeten de aandacht krijgen. Een coupe met een strenge middenscheiding is ook niet een heel goed idee... Je legt dan nadruk op het breedste deel van je gezicht.

Een smal gezicht
gezicht vorm lang
Een echte DO is een pony! Deze houdt je gezicht perfect in balans en breekt de lengte een beetje. Creëer volume vanaf je jukbeenderen en knip je haar in lagen. Kapsels die het ook goed doen bij jouw gezichtsvorm zijn korte of halflange kapsels met slag of zachte krullen. Superkorte kapsels, stijl haar en een rechte bob zijn helaas niet voor jou weggelegd... Lees hier nog meer kenmerken van gezichtsvorm.

Bron: Harpersbazaar.com, Flair.be | Beeld: GettyImages