Lifestyle

10 herkenbare situaties tijdens je eerste date

Het is natuurlijk leuk om nieuwe mensen te leren kennen, maar een first date kan ook behoorlijk awkward zijn. Hoe ga je elkaar begroeten, wie betaalt de rekening? Autsj, allemaal ietwat ongemakkelijke situaties die je het liefst wilt voorkomen tijdens jullie eerste afspraakje. Een troost is dat we bijna allemaal hetzelfde voelen en meemaken. En daarom hebben we de meest herkenbare situaties en gedachtes tijdens een eerste date hieronder op een rijtje gezet!

10 herkenbare situaties tijdens je eerste date 

1. Wat moet je aan?
Stress! Wat moet je aan? Je hele kamer is tijdens het uitzoeken van een outfit ontploft en overal zwerven er kledingstukken rond. Uiteindelijk kies je voor zwart, want bij twijfel moet je altijd gaan voor een all black outfit. 

2. Wat als je hem/haar niet herkent?
De gedachte dat je je date niet in real life herkent... Terwijl je al 30 keer zijn/haar profielfoto (en Instagram) hebt gecheckt en precies weet op welke wang diegene een moedervlek heeft. 

3. Hoe laat moet je er zijn?
Jullie hebben een tijd afgesproken, maar dan alsnog moet je beslissen hoe laat je op de plaats van bestemming aankomt. Vijf minuten later dan de afgesproken tijd of is diegene er dan misschien ook nog niet? Voor de zekerheid besluit je om tien minuten later te komen. Lekker 'nonchalant'!

4. Is het te laat om af te zeggen?
Het telefoontje met je beste vriendin terwijl je onderweg bent naar je date en je het liefste toch nog wilt omkeren. Nee, je kunt nu echt niet meer omdraaien.

5. Hoe gaan jullie elkaar begroeten?
Oké, maar hoe gaan jullie elkaar dan begroeten? Een knuffel, één kus op de wang, drie Hollandse kussen of dat allemaal tegelijk? Adem in, adem uit.. En laat het maar gewoon op je af komen!

via GIPHY

6. Wat ga je drinken?
Wat ga je te drinken bestellen? Alcohol of fris?

7. Gaan jullie ook iets eten?
Gaan jullie iets te eten bestellen tijdens jullie eerst date? En wat dan? Aaah, stress!

8. Wie betaalt de rekening?
Jullie hebben besloten om weg te gaan en dat betekent dat er een rekening aankomt. Zal hij/zij 'm helemaal betalen? Of stel je voor om hem te splitten? Je checkt voor de zekerheid nog maar een keer je bankrekening. Let the awkwardness begin.

9. Hoe gaan jullie afscheid nemen?
Het is zo ver: het afscheid. Dit is misschien wel het spannendste moment van de hele avond. Gaan jullie voor de knuffel, drie kussen of een tongzoen? Aargh! 

10. Hoe vond diegene de date?
Yay, je hebt de date overleefd, maar wat vond hij/zij er nou eigenlijk van? Gaat diegene je vanavond nog een appje sturen of ga jij dat doen? Pfff... gaat dit ooit makkelijk worden?

Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved