Beauty

Met deze 5 tips maak jij de ultieme lente make-uplook

Wat een heerlijk seizoen is het toch… De vogeltjes fluiten, de zon schijnt en moeder natuur is op haar mooist. In de lente is alles net een stukje aangenamer, iedereen is vrolijker en we zien overal mooie kleuren verschijnen. Je ruilt je wintergarderobe in voor wat luchtigere kleding, dus waarom zou je niet ook je make-up routine verfrissen voor de lente! Maak een frisse start en kom in de voorjaarsstemming met deze vijf lente make-up tips.

1. Houd een grote (beauty) schoonmaak
Wat is nu een beter moment dan de lente om je beautystash uit te pluizen en met een frisse start te beginnen. Je hebt vast genoeg onnodige en oude producten in je make-up tasje liggen, die daar al iets te lang verstopt zitten. Probeer alleen je make-up te bewaren die je vaak gebruikt en fijn vindt. Al die foundations die je uitprobeerde voor de kleur, maar toch niet goed zijn? Weg ermee! Bovendien heb je met een opgeruimde make-up tas ook een snellere ochtendroutine. Nooit meer door bergen flesjes en kwastjes zoeken naar je favo lippenstift scheelt je een heleboel tijd. Wist je dat er superveel bacteriën zich verzamelen op oude make-up? Het is veel beter voor je huid om ‘verse’ make-up te gebruiken.
foundation make-up maybelline
Maybelline Fit me foundation, Bol.com | €7,79

2. Verzorg je huid
Je huid is de basis voor alle beautyproducten die je draagt, dus het is heel belangrijk dat je hier goed mee omgaat. De winter is streng voor je tere huid, dus deze is misschien een beetje droog en dof. Dus dames, show your skin some love! Geef je huid een heerlijke massage of een maskertje of ga voor een speciale behandeling om je frisse, nieuwe huid te showen.
3. Gebruik lenteproof producten
Elk seizoen vraagt om bijpassende make-up. De temperatuur, de lucht en je huid verandert steeds, dus daar moet je rekening mee houden. In de winter heb je bijvoorbeeld producten nodig die je huid net wat meer hydrateren en beschermen en in de zomer is het goed om te smeren met een SPF. In de lente begint het zonnetje al te schijnen, dus crèmes met bescherming zijn welkom. Als het iets warmer wordt, is het een idee om je zware winter foundation te wisselen met een lichtere variant. Benieuwd hoe je deze het beste aanbrengt? Lees het in dit artikel. Let wel op dat je de juiste kleur koopt. We gaan ervanuit dat je een lekker kleurtje krijgt dankzij dat zonnetje!
bb cream licht spf
L’Oréal Paris BB cream, Bol.com | €8,99

4. Pak de zonnestralen
Over het zonnetje gesproken, maak er gebruik van. Laat die zonnestralen je beste contouren uitlichten door mooie glinsterende producten te gebruiken. Bronzer geeft je een mooie glowy look. Gebruik het op de delen van je gezicht waar de zon op schijnt, zoals je jukbeenderen en de zijkanten van je neus. Hello sunshine!
bronzer make-up glinster

Max Factor Creme Bronzer, Bol.com | €7,19

5. Ga voor kleur!
Het voorjaar is het moment om wat meer kleur te gebruiken. Experimenteer met verschillende tinten. Een neutrale, glanzende oogschaduw ziet er in de winter misschien een beetje ‘saai’ uit, in de lente zorgt het voor een lichte look. Kijk naar kleuren zoals koper, goud of rosé. Voeg een beetje wit toe aan de binnenkant van je ogen voor een frisse oogopslag en je bent good to go. Je lippen in een vrolijke lente tint, zoals perzik of nude zorgt ook voor een frisse blik. Ben je wel een beetje bold? Maak dan een statement met een superfelle kleur. Nog een make-up palette nodig? Hier vind je wat inspiratie.
rosegold oogschaduw lente
L’Oréal Paris oogschaduw Ombres Quad, Bol.com | €7

Bron: Myskinlaser.com, Mona-mode.nl | Beeld: iStock