Travel

Dit zijn de 5 leukste kerstmarkten in het buitenland

Nog héél even wachten en dan is het weer kerst. We can´t wait! Hoewel ons eigen landje heel veel kerstmarkten heeft, zijn ze in het buitenland ook super magisch. Er is geen betere manier om in de kerstsferen te komen dan te struinen door sprookjesachtige verlichte straten, kerstinkopen doen bij vrolijk versierde marktkraampjes en je te laten verleiden door de heerlijke geuren van glühwein, gebrande noten en gegrilde worst. Deze kerstmarkten mogen niet ontbreken bij een citytripje!

1. Stockholm kerstmarkt 2018 - Zweden
kerst markt zweden

De kerstmarkt in de oude stad van Stockholm is de oudste markt in de hoofdstad en het is een prachtig plaatje. Deze markt wordt al langer dan een eeuw zonder onderbreking gehouden op het prachtige centrale plein Stortorget. Als je na het inslaan van je kerstspullen honger krijgt, dan heb je ruime keuze uit al het lekkers. Je koopt lokale lekkernijen zoals pepparkakor (peperkoekjes), saffransbullar (saffraanbroodjes) en glögg (Glühwijn). Zo stil je de honger en word je warm tegelijk. Op naar Zweden dus!

2. Kopenhagen kerstmarkt 2018 - Denemarken
kerst kopenhagen schaatsen
Het op één na oudste pretpark ter wereld, genaamd Tivoli, is van 17 november tot 31 december versierd met honderden kerstbomen en duizenden lichtjes. Eén van de mooiste attracties in het Deense pretpark is het bevroren meer dat in een schaatsbaan is omgetoverd, hoe tof is dat? Het eten en drinken hier is net zo uitnodigend als de sfeer en de kunstwerkjes, vooral de glögg (weet je het nog?) en de warme appelbolletjes. Nog niet overgehaald? Lees hier waarom je écht een kerstmarkt moet bezoeken.

3. Praag kerstmarkt 2018 - Tjechië
praag kerst lampjes
In Praag vind je veel markten verspreid door de stad, maar we denken dat er in het hart van de stad één van de beste kerstmarkten in Europa te vinden is. Rijen van kleurig versierde hutjes staan opgesteld rond een gigantische kerstboom. Er wordt handgemaakt houten speelgoed verkocht, maar ook handgemaakte sieraden, kaarsen en kristallen. Als je hier niet slaagt voor al je kerstinkopen...

4. Brussel
Brussel lampjes kers
De kerstmarkt in Brussel is huge! Met ongeveer 250 houten chalets ben je heel de avond zoet. Waar we natuurlijk stiekem voor komen, zijn de traditionele Belgische snacks zoals wafels, mosselen, slakken en noem maar op, je vindt het hier allemaal. Spoel de hapjes weg met een typisch Belgisch biertje. Dit vindt je lover ook vast leuk tijdens jullie weekendje weg ;-).

5. Dresden
Dresden kerstmarkt boom

In Dresden wordt al bijna 600 jaar de kerstmarkt gehouden en is daarmee de oudste kerstmarkt van Duitsland. Winkeliers uit de regio komen in grote groepen bijeen met wel 250 kraampje vol lokale producten. Het hoogtepunt is het jaarlijkse vruchtentaart (stollen)-festival op de tweede zondag in december. Yum!

Bron: Telegraph.co.uk, Elle.com | Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved