Series & Films

Dit is hoe de Netflix-serie Chilling Adventures of Sabrina wordt gemaakt (+WIN!)

Heb jij afgelopen weekend ook de Netflix-serie Chilling Adventures of Sabrina gebingewatched? En ben je nu ook zo nieuwsgierig hoe zo'n nieuwe serie van begin tot einde wordt bedacht en gemaakt? Girlscene sprak met Netflix' production designer Lisa Soper over Chilling Adventures of Sabrina. Enne, aan het eind hebben we ook nog een héle leuke winactie, dus lees snel verder. 

Chilling Adventures of Sabrina is de nieuwe Netflix-serie en gaat over Sabrina, half-heks en half-sterveling. Samen met haar tantes Hilda en Zelda woont ze in Greendale, gaat ze naar school en heeft ze een lieve boyfriend. Maar als ze zestien wordt moet ze kiezen tussen de 'Church of the Night' of haar gewone leven als tiener. Maar de koppige Sabrina gaat voor een andere optie en dat zorgt voor genoeg (duistere) problemen. De serie nog niet gezien? Check hier dan de teaser en plan maar snel een bingewatch-sessie. 

Netflix' Chilling Adventures of Sabrina 
De serie is heel erg duister, mysterieus en totaal niet te vergelijken met Sabrina The Teenage Witch. Ook zo benieuwd hoe Netflix deze nieuwe serie heeft gecreëerd? Girlscene sprak met de Production Designer Lisa Soper. Zij geeft de serie vorm en bedenkt hoe alles eruit moet zien. Maar hoe doet ze dat en waar haalt ze haar inspiratie vandaan? Je leest het hieronder. 

Netflix serie Sabrina
Hoe bedenk je alles voor Chilling Adventures of Sabrina? 
'Het begon met een wit fel papier, helemaal leeg, om te tekenen. De serie gaat over een grote magische wereld die niet bestaat, die nog gemaakt moet worden en we hebben maar weinig tijd. Dus ik begon met het tekenen van witchcraft symbolen. Ik zocht op wat ze betekenen en toen bleef ik vastzitten aan de spiraal, omdat Chilling Adventures of Sabrina een journey is. Het bouwen van een huis en een kantoor in de vorm van een spiraal gaf me toen iets om mee te beginnen.' 

Wat was je inspiratie voor het maken van de serie?
'We keken naar heel veel originele horrorfilms zoals The Exorcist en Rosemary's Baby, omdat ze ons als kinderen hebben geraakt. Maar nadat we ze hadden gezien, moesten we ze ook loslaten om iets van onszelf te maken. Daarnaast spraken we met elkaar over onze engste nachtmerries en hoe we dit visualiseerden toen we midden in de nacht wakker werden.' 

sabrina netflix serie

Is Chilling Adventures of Sabrina te vergelijken met Sabrina The Teenage Witch
'Ja een klein beetje wel. Sommige verhaallijnen zijn wel te vergelijken met de serie uit de 90's, maar we hebben wel geprobeerd om onze eigen wereld te maken. Wij wilden iets relevants voor de Sabrina van deze tijd.'

Als je fan was van Sabrina The Teenage Witch, wil je deze Netflix-serie dan ook zien? 
'Ik denk het wel. Ik denk dat als je niet van horror houdt je het waarschijnlijk niks vindt, maar het is wel heel nostalgisch. We hebben alle oude bekende personages in onze show. Sommigen zullen de serie leuk vinden en sommigen niet.' 

Netflix winactie Sabrina

WIN: 3x een Chilling Adventures of Sabrina-pakket

Wij mogen drie pakketten weggeven van Chilling Adventures of Sabrina. Ben jij een groot fan van de serie? Dan wil jij dit zeker in huis hebben voor je bingewatch-sessies. In het pakket zit namelijk:
♥ Een superleuke laptop sleeve
♥ Een warm Netflix baseball jacket (perfect voor de winter!)
♥ Een cat pin

En allemaal in het thema van Chilling Adventures of Sabrina. Woehoe! Wil jij kans maken? Doe dan hieronder mee aan de winactie. 

Wat moet je doen om kans te maken?
1. Beantwoord de vraag ( in het tekstvakje onder "win"). Vergeet zeker ook niet daar je adresgegevens, geboortedatum + je e-mailadres achter te laten, want dan komt de prijs goed bij de winnares terecht!
2. Volg Girlscene op Facebook en Instagram.

Waarom wil jij dit pakket van Chilling Adventures of Sabrina winnen?

Deze winactie is niet meer actief, kijk voor meer leuke winacties op www.girlscene.nl/c/46/winnen
Je mag maar één keer deelnemen per persoon. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd. Winnaressen worden na afloop van de prijsvraag persoonlijk gemaild, om privacy redenen worden de winnaressen niet op de site gezet.

*Deze winactie is in samenwerking met Netflix

 

Lees ook: Pak je winst met de Tommy Teleshopping kortingscode!

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved