Lifestyle

Dit zijn de 8 leukste uitjes tijdens de koude winterdagen

Brr... Buiten is het koud en donker terwijl jij met vijf lagen aan op de bank aan de warme choco zit. In de winter is naar buiten gaan vaak een grote stap als het binnen lekker warm is, maar de winter heeft ook superveel leuke voordelen! Nu denk jij misschien: in de winter naar buiten voor een uitje?! No way! Maar... Don't worry! Wij zetten de leukste uitjes op een rij en geloof ons, je bent dat zomerzonnetje compleet vergeten. De winter kan echt wel tof zijn!

1. Het Amsterdamse Winterparadijs
In het Amsterdamse Winterparadijs is één ding zeker, je gaat je niet vervelen! De locatie is supermooi aangekleed voor een echte gezellige Kerstsfeer. We love it! Naast de schaatsbaan en sleebaan is er ook een doolhof, curlingbaan, een Netflix-kerstfilmbioscoop, een reuzenrad en een zweefmolen. Zin in een feestje? Ook jij verveelt je geen moment. Er is ook een silent disco, een après-ski bar en een karaokebus om ongegeneerd mee te blèren. Ook aan de food lovers is gedacht. 'Als poedersuiker op de oliebol' zijn er ook nog optredens van meerdere artiesten waaronder Lil' Kleine. Lees er hier alles over.

Amsterdamse Winterparadijs

2. Schaatsen
Bedenk even, hoe vaak krijg je hiervoor de gelegenheid in Nederland? Inderdaad, bijna nooit. Maak gebruik van het koude weer en ga lekker schaatsen met je lover. Met de hele familie is ook gezellig natuurlijk. Als het niet genoeg vriest of je vindt het buiten echt te frips aan de bips, dan zijn er altijd nog overdekte schaatsbanen te vinden. Achteraf lekker een warme choco met slagroom. Hmm...

3. Winter Efteling
In de winter is de Efteling sprookjesachtiger dan ooit. Als je het koud krijgt zijn er genoeg kampvuurtjes om aan op te warmen. Luister naar de winterse liedjes die worden gezongen en trakteer jezelf op poffertjes, een flinke kom erwtensoep met een broodje worst en een kop warme chocolademelk. Hoewel de achtbanen met een laagje sneeuw niet altijd open zijn, geeft het wel een extra winters, sprookjesachtig effect. Wist je dat je zelfs oud en nieuw kan vieren in de Efteling

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Efteling ✨ (@efteling) on

4. Museum
In de zomer denk je misschien 'zonde!' om een museum te bezoeken. Het is immers veel te warm buiten en je zit liever op het terras in de zon. In de winter zijn de dagen donkerder en zit je liever binnen. Waarom zou je dan niet naar een museum gaan? Én je bent binnen én je leert ook nog wat. Win-win!

5. Stadswandeling
Het klinkt misschien niet meteen retespannend, maar al wandelend een nieuwe stad ontdekken is echt hartstikke tof. Kies een stad uit die jij en je boy allebei nog niet goed kennen en zoek naar een wandelroute die de hele stad doorkruist. Veel steden zijn in de wintertijd extra sfeervol met lampjes en versieringen. Zeker in de avond is dit extra romantisch. Steden zoals Utrecht en Amsterdam organiseren zelfs speciale lichtfestivals waarbij de hele stad prachtig oplicht.
6. Shoppen
Hou jij absoluut niet van de kou? Dan is dit seizoen het beste excuus om lekker te gaan shoppen in een overdekt winkelcentrum. Neem je vriendinnen mee en las af en toe een pauze in voor een lekker kopje thee of chocomelk. Ga bijvoorbeeld naar het winkelcentrum Alexandrium in Rotterdam of naar Hoog Catharijne in Utrecht. Je loopt direct vanuit het treinstation het winkelcentrum in, dus toedeloe sneeuw, je hoeft niet eens de kou in!

7. Spa
Ga met je moeder of je beste vriendin gezellig een dagje naar de spa. Met dit koude weer is het extra lekker om in een warme sauna te zitten en te relaxen. Die gure wind en koude temperaturen zijn ook niet heel goed voor je huid, dus een spa-dagje is zeker een goed idee. Ga bijvoorbeeld naar de Thermen, die heeft heel veel vestigingen, dus er is er vast wel eentje bij jou in de buurt. Ben je een beetje skeer? Dan hebben we een budgettip: maak je eigen spa! Zo doe je dat.

8. Kookles
Maak samen met je vriendinnen of je vriend een heerlijke winterse maaltijd klaar tijdens een kookles. Als het buiten sneeuwt en waait, zijn jullie heerlijk binnen aan het kokkerellen. Muziekje aan, de lichten dimmen... Dit is het ultieme wintergevoel, toch? 

Bron: Cosmopolitan.com, Womanshealthmag.nl | Beeld: iStock

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook