Beauty

Een eigen spa in vier stappen

De koude wintermaanden zijn weer in aantocht en voordat we het weten ligt er weer een dik pak sneeuw voor de deur en drinken we warme chocolademelk voor de open haard. Gelukkig is dit weer perfect voor een pamperavondje. Hiervoor hoef je helemaal niet naar een dure spa, tover gewoon je eigen badkamer om tot spa. Kaarsjes aan, maskertje op en let’s relax

Moeilijk om je badkamer om te toveren tot een luxe spa? Helemaal niet! Girlscene laat in vier stappen zien hoe jouw badkamer helemaal zen proof wordt.



1. Eerlijk is eerlijk, badkamer licht is niet altijd het meest flatteuze en zeker niet gezelligste licht. Om je badkamer een spa feel te geven kun je de lampen dimmen of helemaal uitdoen. Om toch nog te kunnen zien wat je aan het doen bent kun je kaarsjes aansteken. Kaarsen geven niet alleen licht (dûh), maar ze ruiken ook nog eens lekker! Mix wat waxinelichtjes met geurkaarsen en plaats ze rondom het bad. Zo creëer je een ontspannen sfeer en wordt de kamer gevuld met heerlijke geuren. Pas wel even op met brandgevaar en zorg dat de kaarsen niet kunnen vallen of te dichtbij de handdoeken liggen, mocht je even weg soozen dan kan er niets gebeuren.


2. Om nog meer te ontspannen kun je een muziekje opzetten. Kies muziek die jou ontspant en rustig maakt. Voor de een zal dit misschien het album zijn van Ed Sheeran, maar misschien ontspant een ander het beste met de up tempo songs van Demi Lovato. Heb je geen behoefte aan muziek zet dan wat achtergrondgeluiden op, zoals de zee. Dit soort geluiden kalmeren je en geven je het gevoel dat je niet langer meer in je badkamer bent.

3. Het ruikt, ziet, en klinkt nu steeds meer als een spa maar natuurlijk kan een lekker warm bad niet ontbreken. Neem een lekkere bruisbal, wat olie of zeezout en vul je bad hiermee. Probeer je telefoon weg te leggen en focus je volledig op jezelf. Breng een maskertje aan, lees een boekje of misschien val je zelfs wel even in slaap. Probeer niet iets te overhaasten, je kunt je pas volledig ontspannen als je alles loslaat en accepteert.

4. Voor de ultimate spa feeling heb je natuurlijk heerlijke producten nodig. Verwen jezelf bijvoorbeeld met de nieuwe Melting Honey body care-lijn van L’Occitane. Gebruik de exfoliating sugar om je lichaam te scrubben en nieuwe huidcellen aan te maken. Nadat je uit bad komt kun je de ultra soft cream gebruiken om je huid een hydraterende boost te geven. Het beste is als je nadat je uit bad komt een verzorgende nachtcrème en oogschermen aanbrengt. Om de spa feeling af te maken zou je zelfs nog je handen en voeten in kunnen smeren. Heb je de L’Occitane producten niet in huis? Dan zie je hieronder welke producten aanraders zijn!


Zeker weten dat jij nu ontspannen bent en vannacht heerlijk slaapt door je eigen spa! Girlscene zet ook nog onze favorieten verzorgingsproducten voor jou op een rijtje zodat het nóg makkelijker wordt om je eigen spa te maken! Nog meer tips nodig om te ontspannen? Klik dan hier.


1. Hema, €3
2. Hema, €4
3. Yes To, €7,99
4. Rituals, €8
5. Anatomicals, €4,27
6. Cowshed, €8,53
7. Dr. Bronner, €7,82

L’occitane Solidarity Soap (50g): €2
L’occitane Melting Honey Soft Shower Gel (250ml): €14,50
L’occitane Melting Honey Exfoliating Sugars (175g): €21
L’occitane Melting Honey Ultra Soft Cream (1ooml): €19
L’occitane Melting Honey Hand Cream (30ml) €7,50
L’occitane Melting Honey Lip Balm (12ml): €7,50

Ga jij dit proberen? Wat zijn jouw favoriete verzorgingsproducten?

Must reads 👀