De 7 beste kerstfilms om te kijken met je besties

Films & Series door Floor J

Naast lekker eten en de kerstboom versieren, draait kerst ook om gezellige familie avondjes op de bank. Deze zijn pas echt compleet met een leuke kerstfilm op de buis. Zie je het voor je? Pak er een lekker hapje of drankje bij en installeer je met een dekentje op de bank. Ondertussen zijn er al honderden kerstfilms te zien, dus is het misschien lastig kiezen. Daarom hebben wij speciaal voor jou een selectie gemaakt van kerstfilms die je echt niet mag missen!

1. The Muppet Christmas Carol
Het is kerstavond en Scrooge is weer eens de onaardige, chagrijnige meneer. Hierdoor krijgt hij bezoek van de drie kerstgeesten, maar deze keer worden de geesten gespeeld door de figuren uit de Muppet-show. Het Scrooge verhaal is eigenlijk best griezelig, maar dit is een leuke vertolking zodat ook je kleine zusje mee mag kijken!
2. A Christmas Carol
In 2009 is deze animatie-versie uitgekomen van A Christmas Carol. Het verhaal is identiek aan het boek van Charles Dickens en het is prachtig gemaakt! Hoewel je naar animatie zit te kijken, lijk je dit soms te vergeten. Sommige stukken zijn dan ook echt een beetje eng...
3. Love Actually
Deze film heeft eigenlijk alles wat een kerstfilm hoort te hebben. Zo romantisch, zo zoet. Het heeft happy endings (ja, meerdere) en brengt je door de prachtige beelden direct in de kerststemming. De film bevat allerlei verhaallijnen en draait eigenlijk alleen maar om liefde. Bekijk de trailer en je bent meteen in de Christmas mood. Maar bij een kerstfilm horen natuurlijk ook lekkere snacks. In dit artikel doe je inspiratie op voor makkelijke snacks tijdens je favo kerstfilm.

4. How the Grinch stole Christmas
Hij is groen en hij is super gemeen. Gringe haat Kerstmis en probeert dit dan ook op alle mogelijke manieren te saboteren. Uiteindelijk komt natuurlijk alles goed, dus je hebt gelijk een perfecte kerst-spirit thuis! 
5. Frozen
Als we van één film een winters gevoel krijgen is het Frozen wel. Kristoff en Anna maken samen een avontuurlijke reis door de besneeuwde bergen, op zoek naar Anna's zus Elsa. Elsa is de ijskoningin en de enige die er voor kan zorgen dat de ijskoude winter stopt. Niet te vergeten: de heerlijke meezing nummers!
6. The Holiday
Twee vrouwen, eentje uit Amerika en de ander uit Engeland, switchen van huis tijdens de kerstvakantie. Totáál niet verwacht, ontmoeten ze allebei de man van hun dromen. Een heerlijke feelgoodmovie voor tijdens kerst! Wil je niet alleen maar films kijken tijdens de kerstvakantie? Deze dingen zijn ook heel leuk om te doen!
7. It´s A Wonderfull Life
Deze heerlijke zwart-wit-film uit 1946 is de ultieme kerstfilm. Zowel fans als critici noemen het één van de mooiste films allertijden. George Bailey wil de wereld zien en grootse dingen doen. Door omstandigheden moet hij in zijn geboortestadje blijven om er volgens hem een saai leven te leiden. Hij trouwt met zijn jeugdliefde Mary, krijgt kinderen en probeert als bankier het leven in Bedford Falls voor iedereen een beetje fijner te maken. Wanneer de zaken slecht beginnen te gaan en het leven hem niets meer te bieden heeft, wil George er een einde aan maken. Zijn engelbewaarder Clarence denkt daar anders over en laat hem zien wat er van Bedford Falls zou zijn geworden als hij niet had bestaan. 

Bron: Seventeen.com, Metronieuws.nl | Beeld: iStock