Travel

8 dingen die jij echt moet doen in de kerstvakantie

Elk jaar heb je met Kerstmis twee weken om te doen wat je wil. Naast veel eten met je familie heb je genoeg tijd om ook nog andere dingen te doen. Wat dacht je ervan om met je vriendinnen erop uit te trekken? Genoeg te doen rondom de feestdagen, dus geen reden om je te vervelen. We weten dat het lastig is om iets te bedenken, dus daarom hebben wij dit klusje al voor jullie geklaard. 

1. Ga koffie drinken
Het is koud buiten, dus niet is zo lekker als koffie drinken. Vraag een vriendin waar je lekker mee kunt kletsen en zoek een leuk koffietentje uit. Het is ook leuk om op zoek te gaan waar je in jouw stad of dorp de lekkerste koffie kunt drinken. Zo maak je er meteen een middagvullend programma van. 

2. Filmmarathon
Om een beetje in de kerstsferen te blijven kun je er natuurlijk een kerstmarathon van maken, maar we kunnen ons voorstellen dat je geen kerstfilm meer kunt zien. Begin met een vriendin met het kijken van een serie en kijk een heel seizoen deze kerstvakantie. Zo hebben jullie meteen een doel om naartoe te werken. 

3. Bakken
De kerstvakantie is ervoor bedoeld om te cheaten, dus grijp deze kans met beide handen. Zoek recepten van taarten en koekjes die je nog nooit gegeten hebt en ga het dezelfde avond samen opeten met je vriendinnen. Maak er een gezellig avondje van met heel veel lekkers. 

wat doen kerstvakantie4. Fotoshoot
Shooting time! De winter is zo mooi, dus maak daar gebruik van. Pak een fotocamera of gewoon je telefoon en maak samen met een vriendin een nieuwe foto voor op Instagram. Als het sneeuwt moet je zeker naar buiten gaan, want dan maak je echt de mooiste foto's. Gewoon jezelf warm aankleden en dan is er niets aan de hand. 

5. Maak zelf kerstkaarten
Hoe leuk is als je vriendinnen een kaartje van je krijgen? Wees een middagje creatief en maak zelf de mooiste kaarten. Kijk op Pinterest voor de leukste voorbeelden. Beter goed gejat dan slecht bedacht, toch? 

6. Kerstmarkten
Bezoek zo veel mogelijk kerstmarken, zodat jij precies weet welke voor herhaling vatbaar zijn. In het buitenland heb je natuurlijk spectaculaire kerstmarkten, dus misschien is het een idee om er eentje te bezoeken in Duitsland? Als je lekker in Nederland wil blijven, is dat ook geen probleem. Hier zijn genoeg kerstmarkten om tijdens de kerstvakantie te bezoeken. Wil je weten welke de gezelligste kerstmarkten van Nederland zijn? Lees dan even dit artikel

7. Fotoboek maken
Je hebt een spetterende kerst gehad met een kerstgala en kerstdiner en dat heb jij sowieso op beeld vastgelegd. Hoe leuk is het om hiervan een fotoboek te maken? Natuurlijk wordt Oud en Nieuw ook een knalfeest dus genoeg redenen om alles vast te leggen. Op de website van HEMA kun je de mooiste fotoboeken maken. 

8. Vriendinnenquiz
Maak een quiz over je vriendinnengroep. Bedenk de gekste vragen, want jij bent natuurlijk quizmaster en heb een topavond. Wie is de grootste flirt van de groep en wie lacht er altijd het hardste om haar eigen grappen? Duik ook terug in de tijd en haal er foto's bij van een paar jaar geleden. Wie weet nog het beste waar en wanneer deze foto's gemaakt zijn? 

Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved