Travel

Girlscene’s City Hotspot Guide: Amsterdam-West

Onze hoofdstad is er een om trots op te zijn. Van unieke grachten en de Negen Straatjes in het Centrum tot de Albert Cuyp en het Gerard Douplein in de Pijp. Elke buurt heeft zijn unieke karakter en is gevuld met pareltjes. Mag jij jezelf gelukkig prijzen als inwoner van Mokum of pak jij regelmatig de trein voor een dagje Amsterdam? Wij zetten per stadsdeel de leukste hotspots op een rijtje. Zo weet jij straks precies waar je moet zijn.

In de vorige editie las je over het hippe Amsterdam-Oost. Dit keer is het tijd voor de grote tegenhanger West. Ondanks dat er een wereld van verschil zit tussen deze twee, is ook West zeker een bezoek waard. Dit stadsdeel is gevuld met toffe plekken, zoals het Westergasterrein en De Hallen. Wij zetten de leukste hotspots op een rijtje, zodat jij klaar bent voor een dagje Amsterdam-(West). Lees je mee?

Koffie
Wat is een dag zonder een flinke dosis cafeïne? Juist ja, niks. West zit vol met de lekkerste koffietentjes. Wat dacht je van het populaire Lot Sixty One? Of loop iets verder naar Berry Amsterdam en proef gelijk een van de versgebakken taarten. Bij Monks Coffee Roasters, Back to Black en Trakteren drink je ook héérlijke koffie. Benieuwd waar je de lekkerste broodjes eet? Klik dan hier.

View post on Instagram
 

Ten Katemarkt
Na je kopje koffie is het tijd om over de markt te struinen. Op de gezellige Ten Katemarkt staan heel veel kraampjes. Je kan hier bloemen, kaas, vleeswaren, brood, groente én kleding shoppen.

View post on Instagram
 

De Hallen
De Ten Katemarkt ligt naast de De Hallen. Duik daarom na je marktbezoek De Hallen in. De Hallen staan vooral bekend om de Foodhallen. Maar naast het heerlijke eten kan je hier nog veel meer. Wat dacht je van alle leuke boetiekjes, exposities en De Filmhallen? De Hallen staan gegarandeerd voor een paar uur vermaak.  

View post on Instagram
 

Shop ’till you drop
Zin om even lekker te shoppen? West zit vol met verborgen pareltjes. Gekaapt is een duurzame winkel op de Kinkerstraat, waar wij heel hebberig van worden. Loop de Kinkerstraat iets verder af naar We Are Vintage, in deze tweedehandswinkel kunnen wij uren kunnen struinen. De winkel Jutka & Riska op de Bilderdijkstraat mag je ook zeker niet niet overslaan. Hier shop jij naast hun eigen merk ook de mooiste vintage kleding. Concept store Things I Like Things I Love is favoriet op de redactie. Lucky us zijn er maar liefst twee locaties in Amsterdam-West. Namelijk op de Eerste Constantijn Huygensstraat en op de Jan Evertsenstraat. Hier shop jij de leukste kleding, accessoires en cadeautjes. In de buurt van de Jan Pieter Heijestraat? Neem dan een kijkje in de te leuke winkel Gesponnen Suiker.

View post on Instagram
 

Westergasfabriek
Alle bovengenoemde activiteiten zijn vooral in Oud-West, maar er is natuurlijk veel meer! Ga richting het noorden, naar het Westergasterrein. Hier is heel veel te beleven. Geniet van de rust tijdens een wandeling in het park en bezoek daarna de Westergasfabriek. Bekijk een film in het Ketelhuis of woon een uitzending van de Wereld Draait Door bij. Bezoek de art pop-up store en doe een high tea bij de Bakkerswinkel. Vergeet geen bezoek te brengen aan het kantoor van Tony Chocolonely en aan de Wijnfabriek.

View post on Instagram
 

Diner
Er zijn eigenlijk te veel lekkere restaurants om op te noemen, maar we doen toch een poging. We beginnen deze (onmogelijke) lijst met Cantinetta. Heerlijk Italiaans eten onder het genot van de lekkerste wijnen. Niet zo’n fan van standaard restaurants? Bezoek dan Bar Bao. Hier eet jij de lekkerste bao buns, om vervolgens de sterren van de hemel te zingen in de karaoke zaal (onder het genot van een cocktail). In de Houthavens ligt Meneer Nieges, ook een dikke vette aanrader. Hier zit je in de zomer heerlijk op het terras aan het IJ, in de winter zit je warm binnen bij de openhaard. Bij het populaire Staring at Jacob, gelegen aan de Lennepkade, ontbijt je Amerikaans en diner je Japans. Goedkoop eten? Bezoek dan het Italiaanse Forno of Café Binnenvisser. Lokaal Edel, Happyhappyjoyjoy West, Rotisserie, Bar Centraal, Spaghetteria, De Walvis, Bar Spek, Uitvlugt, The Fat Pie, Mamas & Tapas, One Dim Sum en Radijs zijn stuk voor stuk aanraders.

View post on Instagram
 

Late night drinks
Na het eten zin in een borrel? Bezoek dan de Waterkant, waar jij tot in de late uurtjes van de lekkerste drankjes geniet. Fan van rooftops? Breng een bezoek aan Floor 17 en geniet van het prachtige uitzicht over Amsterdam. Knappe mannen spot je bij De Ebeling en de leukste games speel je in de TonTon Club. Zin om het echt gek te maken? Bezoek dan een feest in de Marktkantine, De School of Radion.

View post on Instagram
 

Have fun! 

Beeld: iStock