Food

Bij deze 13 lunch hotspots in Amsterdam hebben ze echt de állerlekkerste broodjes

Tijdens een dagje shoppen met je BFF of een gezellige date wil je soms even lekker in een restaurantje zitten om te lunchen. Er zijn in Amsterdam dit jaar zoveel nieuwe lunch hotspots bijgekomen dat we even niet meer weten waar we heen moeten. Heb jij binnenkort een dagje Amsterdam op de planning staan? Dan heeft het Girlscene-team haar favoriete spots om een broodje te eten onder elkaar gezet. Dus pak je notities er maar bij & noteren maar!

1. Stach
Bij Stach hebben ze heel veel verschillende lekkere broodjes. Op de locaties bij Overtoom en Haarlemmerstraat hebben ze in de zomer een gezellig terras buiten. Ze hebben ook lekkere salades en broodje to-go. Houd je van carpaccio? Dan móet jij voor het broodje carpaccio gaan, die is echt TE lekker.

 

Een bericht gedeeld door STACH food (@stach_food) op

2. Broodje Bert
Bij Broodje Bert op de singel 321 hebben ze als specialiteit broodjes met hamburgertjes of met omelet.

3. De Kaaskamer
Ben jij een echte kaasliefhebber? Dan moet je hier wel een keer lunchen. De Kaaskamer zit op de Runstraat 7. 

4. Pluk Amsterdam
Bij Pluk Amsterdam hebben ze lekkere sandwiches, smoothie bowls, salades en veel meer andere lekkere gerechten. Dit gezonde 'healthy' zit in De 9 Straatjes.

5. Coffee Concepts
Het restaurantje Coffee Concepts is een knus restaurant en zit op verschillende locaties in Amsterdam, zoals onder andere op de Reguliers Dwarsstraat.

6. Boer Geert
Dit blijft toch wel een van de meest favoriete broodjes zaken van ons. Bij Boer Geert hebben ze een groot aanbod aan lekkere broodjes. Vooral het broodje braadworst is een echte aanrader.

7. De laatste kruimel
Voor een lekker uitgebreid broodje moet je echt naar De laatste kruimel. Zoals de naam zelf al zegt wil je alle laatste kruimels van je broodje opeten. Ze hebben naast hartige broodjes ook zoete broodjes zoals scones.

 

Een bericht gedeeld door Sarah (@sarah.1003) op

8. Slagerij Vet
Bij deze slager moet je echt een keer langs om het 'broodje Zeedijk' te proberen.

9. De Bakkerswinkel
Bij de lunchroom van de Bakkerswinkel hebben ze veel verse broodjes. Kies uit een van de broodjes van de lunchkaart of stel je eigen broodje samen! De Bakkerswinkel heeft drie locaties in Amsterdam.

10. De Wasserette
In De Pijp zit op het gezellige Gerard Douplein dit restaurant. Ze zijn zeven dagen per week open en hebben naast lekkere koffie's ook verschillende lunch broodjes zoals het broodje met carpaccio. Als je op zoek bent naar een lunch hotspot in de Pijp is De Wasserette zeker een aanrader. 

11. Corner Bakery
Voor zoete lekkernijen moet je zeker hier zijn! Gelukkig hebben ze naast alle lekkere taarten, pannekoeken en wentelteefjes ook gewone hartige broodjes. Daarnaast hebben ze ook nog salades, panini's, pasta of soep. Genoeg keuze dus.

12. Singel 404 - Broodje Tuna Melt
Dit knusse restaurantje zit ook in De 9 Straatjes. Naast de lekkere verse sapjes hebben ze ook een ruim aanbod aan lunch broodjes. Vooral het broodje 'Tuna Melt' is hier zeker een aanrader.

 

Een bericht gedeeld door 싸바싸바 (@chez_yun) op

13. Van Dam brasserie
Naast het Vondelpark zit de gezellige brasserie van Nicolette van Dam. In de winter verkopen ze warme chocomelk en stamppot en in de zomer hebben ze weer salades en visgerechten. Voor de lunch hebben ze veel verschillende broodjes. 

 

Een bericht gedeeld door Ryu (@lieu_jh) op

Als je je hartige lunch wilt aftoppen met iets zoets, ga dan zeker voor een overheerlijke stroopwafel langs bij Lanskroon bakery op de Singel. 

Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved