Lifestyle

Het kerstdiner: 9 ongemakkelijke momenten die elk jaar terugkomen

YAY! Het is bijna Kerstmis en dat betekent een heleboel gezelligheid. De kerstboom die van top tot teen is versierd, een berg cadeaus en natuurlijk overheerlijk eten. Alleen blijft dat kerstdiner altijd een dingetje. Je oom die vreselijk irritant doet en je tante die elk jaar hetzelfde ranzige gerecht op tafelt tovert. Sommige dingen komen echt elk jaar terug en die lees je in dit artikel.

1. Je bemachtigt elk jaar de slechtste plek aan tafel

Op de één of andere manier krijg jij het elk jaar voor elkaar om de afdankplek te veroveren. Aan de ene zijde je tante die niet ophoudt met kwebbelen en aan de andere kant je krijsende neefje. Als dat nog niet erg genoeg is, heb je tegenover je uitzicht op je opa die nét iets te gulzig eet. You lucky girl.

2. Je oom die honderd keer vraagt of je al een vriendje hebt
Op het moment dat je arriveert en blijkt dat je geen aanhang mee hebt genomen, knapt er iets bij je oom. "Heb je nog stééds geen vriendje?!" Elk jaar krijg je de opmerking dat volgend jaar toch echt verwacht wordt dat er een vriendje aanschuift bij het kerstdiner. Dat je het even weet. 

3. Dronken familieleden zijn superirritant
Toen was het kerst en je weet wat dat betekent: de flessen worden ontkurkt. Natuurlijk houdt niemand zich in en vliegen de wijntjes in de rondte. Tja, en toen stond je vader ineens op tafel luchtgitaar te spelen. Uhh, awkward!

4. Familieleden die niet achter het fornuis thuishoren, maar die dat toch doen...
Je bloedeigen moeder kookt de sterren van de hemel, mag dat even duidelijk zijn. Helaas is niet iedereen in je familie gezegend met deze genen. Wat je andere tantes serveren... Man, man man, dat smaakt nergens naar. Thuisbezorgd is jouw beste vriend aan het eind van de avond. 

Herkenbaar kerstdiner5. Die pikante ouftits die veel te ver gaan
Jij ziet er natuurlijk prachtig uit tijdens het kerstdiner, maar wat je jongere nichtje toch uit de kast heeft getrokken... Je kijkt je ogen uit op het moment dat zij aanschuift. Hoe krijgt ze het toch voor elkaar. Dat korte rokje kan écht niet! Ach ja, jij bent ook jong geweest moet je maar denken. Lees in dit artikel meer over last minute kerstoutfits. 

6. De familiegeheimen komen boven tafel
Als je uren met je familie tafelt, komen vanzelf de spannende verhalen ter sprake. De gekke scharrels van je moeder van vroeger en zelfs de bloopers van je opa. Zo kom je nog eens iets te weten over je familie. 

7. De standaard gesprekken waar je niet onderuit komt
Tegen al je ooms en tantes die aanwezig zijn vertel je hetzelfde: "Ja, ik ben bijna afgestudeerd. Nee, nog geen idee wat ik hierna wil gaan doen. Klopt, ik ben erg jong om al te werken." Ach ja, zijn die mensen ook weer op de hoogte van jouw leven moet je maar denken. 

8. Je nichtje die alleen maar krijst en niks lust
Pff... Je wist dat kinderen irritant zijn, maar deze... Je nichtje is alleen maar aan het zeuren dat ze niks lekker vindt en alleen maar patat wil. Oké, jij vindt de wortelstamp van je tante ook niet te pruimen, maar je houdt ten minste wel je mond. Dit is weer de bevestiging dat je nog lang niet aan kinderen begint. 

9. Ineens heb je wél goede voornemens voor het nieuwe jaar
Je dacht niet aan goede voornemens te doen dit jaar, maar na al dat gevreet tijdens de kerstdagen is dat toch wel veranderd. Zo. Veel. Eten. Geeft niks meid, daarvoor is het Kerstmis. Lees in dit artikel hoe jij je goede voornemens wél volhoudt. 

Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook