Food

Zo maak je een ‘Starbucks pumpkin spice latte’-taart

Ben jij groot fan van de Pumpkin Spice Latte van onze grote vriend Starbucks? Dan, vind je dit bakrecept ongetwijfeld geweldig. In dit artikel ga je namelijk een pumkin spice taart maken. Perfect als snack tussendoor of lekker bij de koffie tijdens dit najaar. Yum!

Voor Deze taart heb je een aantal verse ingrediënten nodig. Deze zijn gewoon te koop bij de supermarkt of misschien heb je ze zelfs toevallig al in huis staan. Het bereiden van deze taart duurt ongeveer twee uurtjes, but… It’s worth it!  Alvast heel veel bakplezier 😉 .

Ingrediënten:
♥ ½ verse pompoen
♥ 8 eetlepels kraanwater
♥ 1 verse citroen
♥ 250 gram ruwe suiker
♥ 250 gram ongezouten boter
♥ 5 middelgrote eieren
♥ 50 ml verse slagroom
♥ 1 ½ eetlepel koek- en speculaaskruiden
♥ 2 theelepels bakpoeder
♥ 250 gram zelfrijzend bakmeel
♥ 225 gram aardbeien-rabarberjam
♥ 1 ½ eetlepel gemalen kaneel
♥ 4 eetlepels poedersuiker
♥ 500 gram mascarpone
♥ 100 gram chocolade (72% puur)
*Je hebt hier ook een aantal keukenspullen voor nodig, namelijk een staafmixer en één springvorm.

Zo bereid je deze taart
De bereiding van deze taart gaat in elf simpele en korte stappen. Hierdoor is het recept makkelijk te volgen. Als je deze taart écht goed wil bakken is het belangrijk om elke stap te volgen. Bij het versieren van de taart mag je natuurlijk wel zelf dingen toevoegen. 

Stap 1: Haal de zaden en de draderige binnenkant uit de pompoen. Snij met een scherp mes de schil van de pompoen eraf. Snij vervolgens het vruchtvlees in kleine stukjes.
Bekijk hieronder het filmpje voor extra uitleg over het schillen en snijden van de pompoen.

Watch on YouTube

Stap 2: Doe het vruchtvlees in de pan en kook het tien minuten in water totdat het vruchtvlees gaar is.
Stap 3: Pureer het vruchtvlees met een staafmixer tot een gladde puree. Laat het vervolgens afkoelen op een bord.
Stap 4: Verwarm de oven op 180 °C. Vet vervolgens de springvorm in en leg er bakpapier in.
Stap 5: Maak de citroen schoon en rasp de gele schil van de citroen af.
Stap 6: Klop met een mixer de boter en de rietsuiker in een kom voor vijf minuten. Als dit mengsel licht en luchtig is voeg je eieren aan toe. Voeg de eieren er één voor één aan toe en doe vervolgens het meel, de slagroom en de afgekoelde pompoenpuree bij.
Stap 7: Schep het beslag in de springvorm en bak de taart voor ongeveer 70 minuten gaar.
Stap 8: Controleer na eem uur of de taart gaar is. Steek een satéprikker in de taart. Als deze er schoon uitkomt, is de taart gaar. Haal dan de taart uit de oven en laat het één uur volledig afkoelen.
Stap 9: Halveer de taart overlangs met een broodmes. Smeer jam op de onderste helft van de taart. Leg vervolgens de bovenkant van de taart er weer op.
Stap 10: Doe de mascarpone met de poedersuiker en het kaneel in een kom en roer dit goed door. Als je dit goed hebt doorgeroerd verdeel je dit over de taart.
Stap: 11: Smelt de chocolade in een kleine pan. Als de chocola gesmolten is verdeel je dit over de bovenkant van je taart.
Stap 12: Laat de chocolade afkoelen en je taart is ready to eat. Enjoy!

Ben je benieuwd naar nog meer makkelijker recepten voor beginners? Lees hier het artikel voor de lekkerste gerechten.

Bron: Foodandwine.com, Brit.co, Thecountrycook.net, Tasteofhome.com | Beeld: iStock