Lifestyle

7 hondenrassen die het beste bij je leefstijl passen

Als je een hond koopt kijk je vaak naar het uiterlijk of hoe populair het hondenras is. Professionele hondentrainers en fokkers raden je aan om te letten op de karaktereigenschappen van de honden voordat je er eentje uitkiest. Het wordt allemaal een stuk makkelijker als jouw leefstijl matcht met de dingen die de hond nodig heeft. Er zijn veel hondenrassen en soms weet je niet meer welke je moet kiezen. Girlscene helpt je bij het kiezen van het hondenras dat het beste bij jou past. 

1. De stoere waakhond
Veel mensen zijn niet alleen op zoek naar een trouwe vriend, maar ook een hond die zijn baas beschermt. Als je wil dat je hond op je huis let is het logischer als je een grote hond koopt. Een Rottweiler, Dobermann Pinscher of een Duitse Herdershond zijn de perfecte waakhonden. Deze rassen zijn namelijk natuurlijke waakhonden. Ze vertrouwen geen vreemde mensen, tenzij de baas zegt dat ze dat moeten doen. Dit zijn de beste honden voor het beschermen van het huis.
♥Een ras dat niet geschikt is om het huis te bewaken, zijn de Retrievers. Deze honden zijn veel te vriendelijk. Een inbreker verwelkomen ze met een kwispelende staart en natte Retriever-kusjes. Ben je benieuwd naar de reden waarom een hond zijn baasje likt? Lees dit artikel om erachter te komen waarom honden dit doen. 

2. De echte familiehond
Als je op zoek bent naar een toevoeging aan je gezin zijn de Labrador en Golden Retriever de beste rassen voor jou. Ze zijn dol op kinderen en hebben altijd zin om te spelen. Niks maakt deze honden gelukkiger dan achter een bal aan rennen. Als je liever een kleiner formaat hond wil hebben, is een Beagle meer geschikt voor het gezin.
♥Een ras dat niet geschikt is voor een gezin is de Pekinees. Deze kleine pluizenbol eist alle aandacht op van de baasjes. Ze worden gauw jaloers op de kinderen van het gezin als zij teveel aandacht krijgen.

3. Je workout buddy
Ben je sportief en loop je elke dag hard? Een Jack Russell Terrier is dan jouw favoriete trainingsmaatje. Dit hondenras heeft enorm veel energie en is zelfs in staat om de hele dag met je te rennen of wandelen. Hoe actiever, hoe beter!
♥Rassen die je beter niet mee kunt nemen voor een workout zijn de Engelse Bulldog en de Mopshond. Deze honden hebben al snel last van hun ademhaling, waardoor ze niet ver kunnen lopen en al helemaal niet rennen.

4. De liefste knuffelkont
Ben je liever lui dan moe en is bankhangen je favoriete bezigheid? Dan zijn de Franse Bulldog en de Maltezer perfect voor jou. Deze hondenrassen houden niet van ver wandelen en liggen liever op de bank bij hun baasje.
♥De Jack Russell Terrier is een ras die je beter niet als schoothond moet nemen. Dit ras is namelijk niet gemaakt om stil te zitten. Alle andere actieve honden worden ook afgeraden als je zelf niet veel beweegt.
5. De kleine maar fijne hondjes
Verrassend genoeg doet de grootte van je hond er niet altijd toe, het karakter wel. Als je een kleine hond hebt betekent dit niet dat hij altijd gelukkig is in een klein appartement. Overweeg om een Yorkshire Terrier of een Bulldog te nemen. Deze honden hebben niet veel ruimte nodig.
♥De Chihuahua is geen goede match als je een klein appartement hebt. Ze zijn misschien klein, maar ook erg actief. Ze hebben veel beweegruimte nodig.

6. De teamgenootjes van het huis
Als je al andere huisdieren hebt, is het soms lastig om daar nog een hond bij te nemen. De Retrievers, Collies en Spaniëls vinden het fijn om meer gezelschap te hebben en kunnen goed overweg met andere huisdieren.
♥Rassen die niet zo goed met andere dieren overweg kunnen, zijn Terriërs of jachthonden. Ze hebben hele lieve persoonlijkheden maar zijn ook ontzettend competitief.  

7. Anti-allergie vriendje
Een allergie voor hondenhaar betekent niet dat je geen hond in huis kan nemen. Het hondenras Schnauzer is een goede keus voor de mensen met een allergie. De Schnauzers produceert minder huidschilfers dan andere hondenrassen. Een andere goede optie is een kruising tussen een poedel en een ander ras, zoals een Labradoodle of een Spoodle.
♥De rassen die je beter niet kunt nemen als je allergisch bent voor hondenhaar, zijn rassen met een lange vacht.
 

Must reads 👀