Lifestyle

Door deze 7 dingen heb jij niet de tijd van je leven

Haal alles uit je dag, elke dag. Het is makkelijker gezegd dan gedaan. Het liefst doe je hele dagen je favoriete dingen en zeg je overal spontaan ja op, maar er zijn ook nog dingen zoals 'verplichtingen en verantwoordelijkheden'. Je twintiger jaren horen flexibel, leuk en spontaan te zijn waarin je het volwassen leven een beetje leert kennen. Helaas blijven veel mensen in een sleur hangen die er juist voor zorgt dat we niet de tijd van onze leven hebben. Herkenbaar? Time for a change!

Een baantje houden waar je het verschrikkelijk vindt, vriendinnen waar jij je helemaal niet goed bij voelt of feestjes skippen terwijl je er eigenlijk al de hele week naar uitkijkt. Ho, ho. Dit is juist de tijd om erop uit te gaan! Stap uit je comfortzone (als je dat wilt) en doe leuke dingen. Als jij de volgende dingen herkent is het tijd voor verandering. Geen paniek, je hebt nog tijd zat om het aan te pakken. 
twijfel meisje volwassen1. Wachten met reizen tot je veel geld hebt
Ben je in je twenties, dan is dit de beste tijd om de reis van je leven te maken. Als je klaar bent met school ben je nog erg flexibel en zit je nog niet vast aan een baan. Laat het prijskaartje je niet weerhouden van je droomreis. Er zijn namelijk opties voor elk budget en ontelbare manieren om te reizen.

via GIPHY

2. Je hebt een baantje waar je het niet naar je zin hebt
Iedereen moet zijn rekeningen betalen, maar als je een baan hebt waar je diepongelukkig bent gaat er iets mis. Ga je dromen achterna en probeer de baan te vinden waar jij happy van wordt! Don't settle for less.

3. Je blijft moeite stoppen in al je vriendschappen, zelfs de slechte
Om plezier te hebben in je leven moet je zoveel mogelijk negatieve dingen achter je laten. Dat betekent dus vriendschappen verbreken met mensen die jou alleen maar omlaag halen. Ze zorgen alleen maar voor stress en drama, terwijl je ook gewoon leuke dingen kan doen in die tijd! Natuurlijk is het moeilijk om het contact te verbreken, maar je voelt je daarna een stuk gelukkiger.

via GIPHY

4. Te streng voor jezelf zijn
Volwassen worden brengt veel ups en downs met zich mee en is soms supervervelend. Maak het jezelf niet nóg moeilijker door je met anderen te vergelijken. Wees blij met wie je bent. Je komt er wel. Iedereen maakt weleens fouten, maar daar leer je weer van ;-).

5. Niet genoeg 'ja' zeggen
Sommige mensen krijgen juist het tegenovergestelde advies, maar dit gaat om leuke dingen! Nodigen je vriendinnen je uit om spontaan een citytripje te maken? Zeg 'ja'! Dat je die dag van plan was om een grote schoonmaak te doen is geen excuus, dat komt later wel. Nu is de tijd dat je spontane acties en nieuwe kansen volledig kan omarmen en wie weet wat voor leuke verhalen jij straks te vertellen hebt.

6. Niet vragen waar jij recht op hebt
Stop met wachten en vraag maar raak! Zit je al een tijdje te broeden hoe je die salarisverhoging gaat vragen? Als jij vindt dat je het verdient, ga ervoor. Kan jou het schelen. Vraag dan gelijk die ene jongen waar je een crush op hebt of hij wat wilt drinken. 

via GIPHY

7. Gewend raken aan niks doen
Oke, je hebt nu misschien nog zeeën van tijd en geen zware verplichtingen, maar op deze leeftijd is dat de perfecte tijd om de wereld te ontdekken en nieuwe dingen uit te proberen. Af en toe met een theetje op de bank of zelfs een heel weekend in bed spenderen is ook prima, maar zorg ervoor dat het geen routine wordt. Maak een lijstje met vette dingen om te doen en ga ze ook écht doen!

Bron: elitedaily.com, Happinez | Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved