Fashion

Op deze 5 manieren draag jij je feestjurk het hele jaar door

Een cocktailjurk, een galajurk en die ene prachtige jurk die je naar een bruiloft hebt gedragen. Je denkt misschien dat je deze exemplaren slechts één of twee keer draagt en ze daarna nooit meer je kast uitkomen. Maar je kan je feestjurk dus prima overdag dragen! Daar heb je niet eens een speciale gelegenheid voor nodig. Jij rockt hem gewoon naar school of naar college en dat doe je op de volgende vijf manieren.

1. De glitterjurk
Een heftige glitterjurk aan naar school? Dat kan toch niet? Jawel! Jij kan je statement jurk gewoon op de maandagochtend uit de kast trekken. Laagjes zijn al helemaal in de mode, dus maak daar gebruik van. Zo geef jij je jurk een subtiele touch. Draag bijvoorbeeld een grote trui over je jurkje heen en jij hebt een nieuwe outfit. Love it!

2. De cocktailjurk
Cocktailjurkjes zijn super feestelijk. Met je mooiste hakken, make-up en gelakte nageltjes ben jij ready for the party. Wil je hem graag overdag dragen? Dan heb je als doel om de jurk minder ‘party’ te maken. Doe een beetje zuinig met je oogschaduw en trek leuke laarsjes of sneakers aan. Een casual jasje erover en je bent klaar!

3. De galajurk
Je denkt nu misschien: hè, een galajurk overdag aantrekken? Dat kan zeker. Net als bij de glitterjurk werk je hier weer met laagjes. Het chique en feestelijke detail zit bij een galajurk meestal aan de bovenkant. Die wil je een beetje downgraden, dus een mooie trui of een stoer jasje werkt goed. Qua materiaal: hoe groter het contrast, hoe beter. Dus heb jij een prachtige fluwelen jurk? Een leren bikerjack maakt het helemaal af! Benieuwd wat voor jurk bij jouw lichaam past? Lees het hier.

4. De sexy jurk
Een jurk met diep uitgesneden decolleté of blote schouders is super sexy en gepast voor op een feestje. Overdag helaas iets minder… Maar ook hier is een oplossing voor. Met een panty of maillot is het al een stuk minder heftig. Als je een leuk of mooi shirtje hebt, staat het ook leuk als je die onder je diep uitgesneden V-hals aantrekt. Blote schouders bedek je met een leuk jasje! Zo simpel hè?

 

Dan zijn er ook nog een aantal tips die toe te passen zijn op alle soorten jurkjes. Het leren jasje is echt een musthave, aangezien dit bijna overal bij past. Maar heb je er ook weleens aan gedacht om een jurkje over een jurkje te dragen? Weer wat geleerd. Als je feestjurk een hele mooie onderkant heeft, dan wil je dat natuurlijk showen. Het liefst zonder starende blikken op school. Trek er dan een casual jurkje overheen aan die net iets korter is zodat het mooie detail eronderuit steekt. Hou jij wel van een beetje pit en ben je een echte durfal? Jij rockt je feestjurk gewoon met een blits jasje, deze bijvoorbeeld. Moet jij je perfecte jurk nog vinden? Met deze tips wordt het een eitje.

Bron: Seventeen.com, Jurkjes.nl | Beeld: iStock

Must reads 👀