Beauty

7 x de perfecte rode nagellak voor iedere gelegenheid

Al jong meisje leerden wij al dat het hebben van de juiste rode rode nagellak oh zo belangrijk is. Het is namelijk net zo tijdloos als een little black dress (of een vintage designertas, zucht). Van lichtrood op een casual schooldag tot een donkere, chique kleur voor dat ene etentje. Rode nagels kunnen altijd. Maar hoe kies je de juiste nagellak voor deze winter? Girlscene zet de mooiste winterkleuren voor je op een rijtje.

Voor je lakt is het belangrijk om je nagels nailpolish-proof te maken. Begin daarom met het verwijderen van oude restjes nagellak. Dit kan met nagellakremover, of maak een eigen remover met azijn en limoen- of citroensap. Vijl hier na je nagels met een kartonnen vijl. Denk erom dat je altijd van het randje naar het midden vijlt in een snelle beweging. Door heen en weer vijlen splijten je nagels. Een laatste belangrijke laatste stap is de verzorging van je nagelriemen. Nagelriemen drogen snel uit, vooral in de winter. Daarnaast ontstaan er velletjes waarvan het lastig is af te blijven. Smeer daarom je nagelriemen in met verzorgende nagelriemolie.  

Een juiste basis mag je zeker niet vergeten. Een basecoat is een laagje blanke nagellak die je onder je gekleurde nagellak draagt. De basecoat zorgt ervoor dat jouw eigen nagel niet beschadigd of verkleurd. Daarnaast zorgt de basecoat ervoor dat je gekleurde nagellak langer blijft zitten. Een echte musthave dus. Nu zijn jouw nagels helemaal ready voor de door Girlscene geselecteerde winterproof nagellakken.

1. Essie – Thigh High 52
rode nagellak essie

€9,99 bij Bol.com

Deze bordeaux rode kleur is gemaakt voor de winter! Perfect voor een chique diner.

2. Maybelline – Color Show 444 Red Reaction​

rode nagels maybelline

€5,99 bij Bol.com

Rode nagellak én glitter. Do we need to say more?

3. Hema – Longlasting Nagellak

nagellak hema rood

€2,50 bij HEMA

HEMA nagellak mag niet uit jouw beauty stash ontbreken. Ze zijn namelijk super betaalbaar en blijven goed zitten. Winning!

4. OPI – The Thrill of Brazil

rode nagellak opi

€15,25 bij Douglas

Een klassieke rode kleur die eigenlijk iedereen zou moeten hebben. Fris en vrouwelijk.  

5. Sally Hansen – 480 Wine Stock

sally hansen rood

€12,23 bij Douglas

Deze donkere, wijnrode keur is vrouwelijk en sophisticated. Bovendien is dit een gellak en blijft tot wel 14 dagen zitten. Want laten we eerlijk zijn, hoe fijn dat me-momentje ook is: ain’t nobody got time for that ;-).

6. Catrice – 41 Take A Brick! 

catrice rood nagellak

€2,99 bij Kruidvat

Een mooie zachtrode kleur. Deze kleur is echt altijd goed.

7. Rimmel London – Glitter High Coverage 2 Ruby Crush

rimmel london nagel

€11,60 bij Bol.com

Oké, nog een glitter nagellak om het af te leren. Want een meisje heeft nooit genoeg glitter, right?

Wil je dat je nagellak echt lang blijft zitten? Eindig dan met een topcoat. Lees hier meer over de beste topcoats. 

Beeld: iStock

Must reads 👀