Beauty

Topcoats die je echt eens moet proberen

Als je regelmatig je nagels lakt of überhaupt nagellak draagt weet je dat chippende nagellak de duivel is. Niets zo vervelend als nagellak die afbladdert, vooral als je net je nagellak hebt aangebracht. Gelukkig is daar natuurlijk topcoat voor, maar wist je al dat er veel verschillende soorten zijn? De volgende topcoats wil je vast eens proberen.

Jaren terug had je eigenlijk één soort topcoat. Het gaf je nagels glans en zorgde ervoor dat je nagellak langer bleef zitten. Dat bestaat nog steeds, maar merken besloten om eens met topcoat te experimenteren. Zo was seizoenen geleden een matte topcoat over je nagels helemaal hot en daarna experimenteerden we massaal met glitter topcoats en alles wat sprankelde. Maar welke topcoats zou je echt eens moeten proberen? Wij zetten twee klassiekers op een rij.

Mocht je trouwens niet zo goed weten wat topcoat is en wat het allemaal voor je doet… Eerder schreef Girlscene er al een uitgebreid artikel over dat je hier terugleest.


Voor het ‘luie’ meisje

Vind je het belangrijk dat je nagels mooi gelakt zijn, maar heb je geen zin om er uren aan te spenderen? Heel begrijpelijk. Het kost best veel tijd om eerst een basecoat aan te brengen en het te laten drogen, vervolgens aan de slag te gaan met twee lagen nagellak én nog een topcoat. Gelukkig is er nu zo ongeveer de beste uitvinding ever op de markt: basecoat en topcoat in één. Waarom hebben we dit nooit eerder gespot? Hoe dan ook, als je op zoek bent naar een budget variant kun je terecht bij Essence en Catrice. Het verschil tussen de Essence 2-in-1 base & topcoat (€1,99) en de Catrice Gel Like 2-in-1 base & topcoat (€2,99) op de foto hierboven is dat die van Essence een glossy finish geeft en dat die van Catrice meer een gel is.


Voor het ‘experimentele’ meisje

Vind je gewone nagellak maar saai en wil je eens wat anders proberen? Dan zijn er verschillende topcoats die je over je nagellak kunt aanbrengen. Van fuzzy en glitters tot leer en mat! Als je eens een matte manicure wil proberen hoef je dus niet per se een matte nagellak te kopen, want je kunt iedere nagellak al mat maken met een speciale topcoat. Wel zo fijn, want matte nagellak chipt snel en zo’n topcoat zorgt er juist voor dat je nagellak langer blijft zitten. Er zijn verschillende matte topcoats, waarvan we er twee op de foto zetten: Essence Gummy Touch topcoat (€1,99) en Catrice Matt & More topcoat (€2,99). Laatstgenoemde geeft je nagels een matte, satijnachtige finish omdat er een parelmoer kleur in de topcoat verwerkt zit. De Gummy Touch topcoat van Essence is net iets anders. Op het eerste gezicht lijkt het een glanzende topcoat, maar zodra het opdroogt zie je het matte effect ontstaan.

Merk je trouwens dat je nagellak snel chipt en dat je daardoor of met afgebladderde nagellak loopt of na één à twee dagen alles er weer afhaalt? Er is een manier waarop je met je topcoat ervoor zorgt dat je nagellak langer blijft zitten. Dat is niet door vanaf je nagelriem naar boven de topcoat aan te brengen. Alhoewel, dat ook, maar daarnaast is het belangrijk dat je met het kwastje van links naar rechts langs het randje van je vingernagels gaat. Op die manier is je nagel ook aan de ‘bovenkant’ beschermd. Dat is namelijk de plek waar nagellak het eerst slijt en met deze truc voorkom je dat.

Welke topcoat gebruik jij?

Must reads 👀