Beauty

Zachte handen in 6 stappen

2

De winter mag dan wel voorbij zijn, maar dat betekent niet dat alle huidzorgen de wereld hebben verlaten. Ja, in de winter heb je sneller last van een droge huid en dito handen, maar dat kun je net zo makkelijk halverwege het jaar krijgen. Daarom deelt Girlscene in dit artikel 6 stappen om ervoor te zorgen dat je handen het hele jaar door zacht zijn. Wel zo fijn!

Volg de stappen en je hebt zo zachte handen! Laten we beginnen.

Stap 1: Maak je handen nat
Voordat je met missie-maak-mijn-handen-zacht begint is het belangrijk om even je handen te wassen. Zorg dat het vuil van je handen is, je nagels schoon zijn en dat je handen überhaupt nat zijn voordat je verder gaat met stap 2. Gebruik het liefst lauwwarm water om de (ruwe) huid iets zachter te krijgen.

Stap 2: Scrub je handen
Tijd voor het echte werk: scrubben! Als je je handen zacht wil maken kun je het beter maar goed aanpakken. En zeg eens eerlijk... hoe vaak scrub je je handen eigenlijk? Op de Girlscene redactie is dat bijna nooit. Het is in ieder geval wel aan te raden omdat je hiermee de dode huidcellen kunt verwijderen en je huid dan mooier glanst. Tip: je kunt ook een gezichtsreinigingsborstel zoals de Clarisonic een minuut op je huid zetten en daarnaast eens goed scrubben met een suikerscrub. Scrub ook goed op je vingers, tussen je vingers en de huid rondom de nagel.


Op de foto hierboven zie je L'Occitane Amande Youthful Handcream met SPF 15 (€19).

Stap 3: Breng een dikke handcrème aan
Ervan uitgaande dat je dit 's avonds doet is het nu aan te raden om na het scrubben je handen goed af te spoelen met lauwwarm water en droog te deppen met een handdoek. Vervolgens is het tijd om een dikke handcrème aan te brengen omdat dit beter voedt dan een crème die bijna van je handen glijdt. Overdag kun je beter een crème gebruiken die dunner is, tenzij je even de tijd hebt om niets te doen en niets vast te pakken. ;-) Over het algemeen geldt in ieder geval hoe dikker de handcrème, hoe intensiever het de huid voedt. Precies wat je nodig hebt voor zachte handen!

Stap 4: Verzorg je nagelriemen
Droge handen zien er vaak nog erger uit als de nagelriemen onverzorgd zijn. Daarom is het belangrijk dat je deze huid scrubt en vervolgens verzorgt met de handcrème. Nog beter is een speciale nagelriemcrème, wat je in de winkel tegenkomt als 'cuticle cream'. Dit is een speciale balsem of olie die je op de nagelriemen kunt masseren voor de nodige hydratatie. Doe dit trouwens iedere dag of om de dag zodat je nagelriemen er altijd zacht uitzien. Scheelt ook weer met wondjes!

Stap 5: Gebruik een handmasker (optioneel)
Als je de vorige vier stappen hebt gevolgd is het handig als je ook eens in de zoveel tijd je handen voorziet van een fijn handmasker. Je kunt deze kant-en-klaar kopen (wel even zoeken in de drogisterij) of zelf maken! Met ingrediënten zoals (amandel)olie en avocado kun je namelijk zelf eenvoudig en snel een masker maken voor je handen. 

Stap 6: Blijf herhalen
Tot slot is het belangrijk dat je de stappen blijft herhalen zodat je handen het hele jaar door fijn aanvoelen. Dat betekent overigens niet dat je iedere week aan de slag hoeft te gaan met een scrub. Dat kun je ook om de week doen en verder 's avonds je handen even insmeren met handcrème en je nagelriemen met een nagelriemolie. Dat is van dag tot dag voldoende verzorging!

 
Handcrème  /  Handcrème 

Wat zijn jouw tips voor zachte handen?

LOVE dit artikel
2 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

2 reacties

  1. 1