Food

In deze 7 cafés drink je de lekkerste chocolademelk

Dat chocolade gelukkig maakt, wisten we natuurlijk al lang. Chocolade bevat namelijk endorfinen die je meteen gelukkiger laten voelen. Het helpt zelfs ook tegen stress, depressie en angstgevoelens. Daarnaast is het ook gewoon een heerlijk drankje om op te warmen na een koude dag en om aan je sugar cravings te voldoen. Wij hebben 7 cafés ontdekt waar je mega lekkere chocomelk drinkt.

1. Quetzal, Delft
Misschien niet bestemd voor mensen met keuzestress, want o-m-g wat hebben ze veel. Meer dan 100(!) verschillende smaken chocomelk. Naast de ‘gewone’ chocolademelk hebben ze ook nog de ‘freaky hot choc salted caramel‘. Dan krijg je iets met héél veel chocolade, brownie, slagroom en pretzels. Come to mama, please.

Adres: Voorstraat 4, Delft

View post on Instagram
 

2. Fresca, Nijmegen
Hot chocolate haal je bij Fresca in Nijmegen. Dit is geen gewone chocolademelk, maar een echte ‘freak shake’. Met alles erop en eraan. Yum! Wil je het liefst altijd chocolade proeven en ruiken? Dan wil je dit 100% zeker.

Adres: Van Broeckhuysenstraat 16, Nijmegen

View post on Instagram
 

3. CHCO, Leiden
Meteen aan het begin van de grootste winkelstraat van Leiden zit dit chocolade paradijs. Voor een heerlijke warme chocolademelk ben je aan het goede adres, ze hebben maar liefst 50(!) verschillende hotchocspoons waar ze jouw drankje mee maken. Heb je dan nog niet genoeg chocolade? Dan hebben ze ook nog chocoladefondue of een high choc. Een keer iets anders, in plaats van een high tea ;-). Om je vingers bij af te likken…

Adres: Haarlemmerstraat 1, Leiden

View post on Instagram
 

4. Lewis Book Café, Utrecht
Wat een plaatje is dit. Bij dit café zit je met je laptop heerlijk te werken of te studeren. Het lijkt net alsof je in een huiskamer zit. Overal liggen boeken die je gewoon mag pakken. Je kan hier lunchen, koffie drinken en taart eten, maar wij gaan natuurlijk voor dit pareltje. 

Adres: Achter Clarenburg 39, Utrecht

View post on Instagram
 

5. Pompadour, Amsterdam
De Pompadour zit in de Negen straatjes van Amsterdam en staat bekend als een van de beste plekjes voor warme chocolademelk. Het is een chocolaterie, pattiserie en tea room in één en geloof ons, dat zijn kunstwerken. Dus als we toch al calorieën aan het nuttigen zijn, mag dat ene taartje (en bonbonnetje) er ook nog wel bij ;-).

Adres: Huidenstraat 12, Amsterdam

View post on Instagram
 

View post on Instagram
 

6. De Bonte Koe, Rotterdam
De chocolademelk van de Bonte Koe in Rotterdam wordt gemaakt van geschaafde pure chocolade. Verser krijg je het bijna niet. Alles is handgemaakt en dat proef je meteen. Ze noemen het hier trouwens geen chocolademelk, maar ‘chocolate tea‘.

Adres: Delftsevaart 26, Rotterdam

View post on Instagram
 

7. Hop & Stork, Den Haag
In deze Haagse chocolade-hemel houd je de perfecte pauze tijdens het winkelen. Ze branden hun eigen koffie en maken zelf chocolade in het chocolade-atelier. Dus terwijl jij heerlijk van je warme chocolademelk geniet, zie je hoe al dat lekkers wordt bereid. Oja, en je krijgt bij elk drankje een mini-chocolademousse. Alleen daarom wil je hier toch al heen?

Adres: Passage 82, Den Haag

View post on Instagram
 

Zijn deze plekken niet dichtbij jou in de buurt? Girlscene schreef nog een artikel met meer hot choclate spots van Nederland, hier zit vast iets voor jou bij :-).

Beeld: iStock

Must reads 👀