Travel

'Ik kan niet samen huilen, want ik zit 12.000 kilometer verderop'

Het blijkt dat mensen de term "op tijd" hier in Maleisië met een korreltje zout nemen. De eerste les is zonder docent, aangezien hij vergeten is te melden dat de les niet doorging deze week. Het tempo ligt wat lager, maar we hebben wel veel kleine opdrachten tussendoor. Dit betekent dus dat ik (ja nerd) al in de bieb zit deze week, waar veel Aziaten overdag liggen te slapen (?!?). Dit is een soort teken van trots, want als je slaapt in de bieb dan is dat omdat je tot laat door hebt gestudeerd. Hoewel ik het nog steeds wat raar vind, klinkt een powernap na een slopende studiesessie me best goed.

Marit gaat een half jaar aan de andere kant van de wereld ga wonen. Ze gaat studeren aan de ‘Monash University’, de Australische universiteit met een dependance in Maleisië. Op Girlscene.nl deelt Marit haar verhalen over alles wat ze tijdens een half jaar Maleisië beleeft. Van nieuwe vrienden maken, nieuwe plekken ontdekken en op eigen benen staan. Haar vorige artikel lees je hier

Mee snikken 12.000 kilometer verderop
Het studeren hier gaat me (nu nog) prima af, ik mis alleen wel de dingen die ik deel met vriendinnen. Een van m’n beste vriendinnen heeft net een heftige break-up achter de rug, en dan wil ik er gewoon voor haar zijn, een arm om haar heen slaan, samen ijs eten, samen huilen en mee schreeuwen met de Spice Girls (zigazig ahhh). Maar dat kan niet, aangezien ik 12.000 kilometer verderop zit. Tuurlijk kan ik wel mee snikken aan de telefoon, maar dat is zo anders dan wanneer je er echt voor iemand kan zijn…

Theemutsen
Als afleiding heb ik weer veel mooie reizen op de planning staan. Het vertrek gaat allemaal niet zo soepel;ik ren met mijn McFlurry in mijn hand door het station en schreeuw “VIJF, HET IS VERTREKHAL VIJF”.  We moeten namelijk rennen om onze bus te halen aangezien de McDonald's medewerker iets langer over onze frietjes deed dan verwacht... Ons tweede weekend brengen we door in Cameron Highlands. Dit is een gebied dat bekend staat om haar prachtige theeplantages, waar de thee nog met de hand geplukt wordt. Natuurlijk drinken we, na genoten te hebben van het prachtige uitzicht, ook een kopje thee, wat om eerlijk te zijn niet heel veel bijzonderder smaakt dan onze eigen Pickwick thee.

reizen travel studeren

Dutch roots
Ook het volgende weekend gaan we weer op pad. Dit keer terug naar onze Dutch roots. Melakka is namelijk een dorpje waar Nederland van 1641-1825 heeft geheerst. Vandaar dat er nog best veel Nederlandse invloeden te vinden zijn. We gaan met een hele grote groep internationals, 36 man waarvan veertien bij ons in het verblijf slapen. Grote chaos dus, wat wel te merken was aan ons huisfeestje wat uit de hand liep (sorry buren). We lopen langs de Heerenstraat, het Stadhuys en de grachten, en stiekem voel ik me toch een klein beetje thuis. Wat wel verschilt met Nederland zijn de enorm kleurrijke straten, alle huizen hebben een andere kleur, waar je onmiddellijk een stuk vrolijker van wordt.

reizen travel studeren

reizen travel studeren

Vijftig tinten blauw
Om een beetje bij te komen van onze studie week (want ja, we studeren ook gewoon hier) gaan we naar Tioman, een eiland aan de oostkust van Maleisië. Dit levert het standaard “parelwitte strand, blauwe oceaan” plaatje op. Na een nachtbus, waar de airco echt op -10 stond, gaan we met de boot om 7.00(!) Maar als we aankomen blijkt het het allemaal waard, de vibe op het eiland is zo chill, er zijn bijna geen toeristen, geen autowegen, en een oceaan met wel vijftig tinten blauw. We besluiten te gaan diepzeeduiken, op onze eerste duik zien we schildpadden, haaien en een prachtig koraal met genoeg vissen om de film Nemo mee te vullen. Voor onze tweede duik vertrekken we pas rond twee uur wat betekent dat we nog even kunnen chillen (tannen) op het strand. Voor we het water ingaan hebben we het geluk om dolfijnen te zien die gewoon om de boot heen zwemmen.

‘s Avonds liggen we nog even weg te dromen onder de sterrenhemel, morgen vertrek ik alweer uit dit paradijs aangezien ik college heb. Maar wat een privileged students zijn we ook, ik wist niet dat studeren zo leuk kon zijn….

Zijn jullie al klaar voor de nieuwe schoolperiode?

 

Lees ook: Voordelig parkeren met de Quick Parking kortingscode

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved