Travel

Marit studeert in het buitenland en haar grootste nachtmerrie werd werkelijkheid

6

Vandaag begint het allemaal. Het voelt alsof ik de achtbaan in stap en vanaf hier niet meer terug kan. De kriebels in m'n buik, maar toch besef ik het nog niet helemaal. Na een eerste vlucht van elf uur naar Shanghai en de tweede vlucht van nog bijna zeven uur naar Kuala Lumpur, sta ik nu toch echt alleen op dat hele grote vliegveld van Kuala Lumpur. De aankomst was een gekkenhuis.

Marit gaat een half jaar aan de andere kant van de wereld ga wonen. Ze gaat studeren aan de ‘Monash University’, de Australische universiteit met een dependance in Maleisië. Op Girlscene.nl deelt Marit haar verhalen over alles wat ze tijdens een half jaar Maleisië beleeft. Van nieuwe vrienden maken, nieuwe plekken ontdekken en op eigen benen staan. Haar eerste artikel lees je hier

Het vliegveld op Kuala Lumpur is zo groot dat ik met  een metro naar de andere vertrekhal moet om mijn bagage op te halen. Gelukkig word ik opgewacht door een buddy van de universiteit. Die helpt me m'n weg te vinden in deze wereldstad. We rijden richting de accommodatie waar ik de komende vier maanden ga verblijven. Met een eigen gym, bibliotheek, bioscoopzaal, zwembad en indoor glijbaan kan je rustig spreken van een groot hotel. Ik woon samen met zeven andere meiden in een appartement, maar heb wel mijn eigen slaapkamer, net een studentenhuis dus. De andere international studenten zijn heel open en komen van over de hele wereld: in onze groep zitten studenten uit Italië, Denemarken, Australië, Frankrijk en Zuid-Afrika.

Mijn grootste nachtmerrie werd werkelijkheid
Voor mijn eerste dag op de universiteit krijg ik het voor elkaar om me te verslapen, iets wat me nooit overkomt. Gelukkig stond een vriendinnetje voor m'n deur om me wakker te maken, nadat ik door drie(!) wekkers was geslapen #jetlag. De eerste week hier heet de 'orientation week', tijdens deze drie dagen krijgen we veel informatie over de campus, de studie etc. en ik heb me ingeschreven voor de cheerleader training, tot zover het studiegedeelte. Want wat is ‘studeren’ op de campus leuk, late night pool sessies, samen sporten met vriendinnen, het heerlijke eten voor een paar euro en dan het reisgedeelte natuurlijk.

travel reizen studeren

Tempels, eten en uitgaan
Ons eerste weekend brengen we door op Penang; een eiland bij Kuala Lumpur. Er is zoveel te zien op Penang. 70% van de bevolking op het eiland is Chinees, dus er zijn veel Chinese invloeden, Boeddhistische tempels en heerlijk eten te vinden. Daarnaast staat Georgetown (de hoofdstad van het eiland) ook bekend om zijn street art, dus we hebben even de cliché toerist uitgehangen en konden het niet laten om wat 'standaard' plaatjes te schieten om ons toeristengehalte op peil te houden. 's Avonds gaan we naar Penang Hill om de zonsondergang te zien met een prachtig uitzicht over de hele stad. We sluiten de avond af met de grote groep studenten op een rooftop bar om daar nog wat drankjes te doen. Dit resulteert natuurlijk  in een avondje stappen, want dat krijg je met al die studenten...

We zouden eigenlijk de volgende dag vroeg de Penang Hill gaan beklimmen, maar omdat het avondje in de kroeg toch wat later was geworden dan verwacht, gaan we naar het National Park. Wat kan je je klein voelen in zo’n groot oerwoud, te bedenken dat de bomen hier al honderden jaren staan en wij mensen ons plekje op de aarde zo vanzelfsprekend toe eigenen. We lopen naar een turtle sanctuary waar ze schildpadden opvangen en ervoor zorgen dat de eieren niet illegaal worden doorverkocht.Zonsopkomst bekijken
Zaterdagochtend 5.20 gaat de wekker. Ik word wakker en vraag me af waarom we dit plan weer in ons hoofd hebben gehaald. We gaan met een groep internationals de zonsopkomst op Penang Hill bekijken en dan terug naar beneden hiken. Helaas viel de zonsopgang een beetje tegen door de bewolking, maar wat is de hike naar beneden mooi (en heel heel erg zwaar). We spotten wilde apen en een prachtige boeddhistische tempel waar oude monniken begraven liggen. Eenmaal beneden ontbijten we met z'n allen (roti is het nieuwe broodje hagelslag) en gaan daarna terug naar ons hostel om ons op te frissen voor de Kek Lok Si tempel die we ‘s middags zouden bezoeken.

zon zomer reizen

Mooie dingen
En om eerlijk te zijn; ik heb nog nooit een tempel zo mooi en kleurrijk gezien. Het is erg indrukwekkend om hier rond te mogen lopen. Na een wens te hebben achtergelaten in de boom in de tempel, gaan we 's avonds met de groep naar een Japans festival waar traditionele vechtsporten en Japanse dans worden vertoond. Na de afsluiting met vuurwerk gaan we wat drinken om ons laatste avondje Penang af te sluiten. Penang is echt een geweldig begin van onze trip. Zoveel mooie dingen gezien en zoveel mooie dingen die nog zullen komen. Wanneer jullie dit lezen is mijn eerste lesweek begonnen. Spannend! Ik ben nu vooral benieuwd, ik heb er zin in en ben klaar voor deze nieuwe stap. Maar zoals ik al zei: Ik besef deze gekte nog niet helemaal.

tempel reizen travel

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

6 reacties

 • 9 maanden geleden Iroh

  Leuk artikel, maar wat een belachelijke titel zeg.

 • 9 maanden geleden Soepstengel

  Jemig wat een slechte titel. Grootste nachtmerrie ooit is verslapen maar alsof wakker gemaakt worden door huisgenootje..

 • 9 maanden geleden Oona van Bergen

  Wat een titel, jammer Girlscene!

 • 9 maanden geleden Traveler

  Slechte marketing hoor...

 • 9 maanden geleden Purr

  Wat was dr nachtmerrie dan

 • 9 maanden geleden Hannah

  KAP NOU EENS MET DIE CLICKBAITES.

  Snappen jullie nou echt niet dat het geen goede journalistiek is..?

  Ook niet echt eerlijk tegenover dat meisje zelf. Alsof haar verhaal alleen maar interessant genoeg is als jullie er zo’n hopeloze kop boven zetten.

  Echt, overweeg serieus om te stoppen met Girlscene bezoeken. En niet dat er ooit gereageerd wordt of dat jullie er iets aan doen.

 1. 1