Celebs

Hoe gaat het nu met De schippers van de Kameleon?

Deze blije eeneiige tweeling kennen wij nog wel. De droom van Sietse en Hielke komt uit wanneer zij een boot krijgen van hen vader. De schippers moeten alleen nog even de boot opknappen, totdat het Friese dorpje (waar we eigenlijk allemaal wilden wonen) wordt getroffen door een orkaan. De boot overleefde de orkaan, maar de dokter en de rest van het dorp hadden meer schade. Eén voordeel voor de jongens: Hen crush (en buurmeisje) Esther moest bij Sietse en Hielke in huis trekken. Maar hoe gaat het nu met het avontuurlijke tweeling? Girlscene zocht dit voor je uit.

Het verfilmde kinderboek ‘De Kameleon’, had in de zomer van 2003 bijna een miljoen bezoekers in de bioscoop en was daarmee de best bezochte Nederlandse film van 2003. Twee jaar later verscheen in 2005 daarom ook de opvolger ‘Kameleon 2’, die ook weer een groot succes was. Van het boek, geschreven door Hotze de Roos, zijn wel 61 versies gemaakt. 

Het duo Koen van der Donk (Hielke) en Jos van der Donk (Sietse) zijn inmiddels al 30 jaar oud. Koen en Jos droomden er eigenlijk nooit van om acteur te worden. Na de twee films zijn de jongens dus ook weer uit de spotlights verdwenen. Ze zijn na hun rollen als schippers overgestapt van acteren voor de camera, naar werken achter de camera. Ze zijn bijvoorbeeld nu samen verslaggevers voor de rubriek ‘Jongeren’ van het Noord-Hollands Dagblad. In 2010 hebben ze zelfs samen het bedrijf Playforward opgericht. Daarmee maken ze video’s en animaties voor verschillende bedrijven.

De tweeling is zeker een stuk volwassener geworden, maar we herkennen de ondeugende jochies van toen toch nog wel ergens in hun ogen.

Zo zagen de schippers er in de film uit:

View post on Instagram
 

En zo ziet de tweeling er nu uit:

Bron: Wikipedia.nl, Entoen.tv, Tvgids.nl | Beeld: Brunopress