Lifestyle

Deze 10 momenten maakte iedereen mee tijdens zijn eerste schooldisco

Veel jongeren gaan tegenwoordig bijna elk weekend uit, maar dat was vroeger natuurlijk niet zo. Jij begon rond je 16e met uitgaan en daarvoor had je wel wat alcoholvrije feestjes zoals een schoolgala of een verjaardagsfeestje tot 12 uur. Jij herinnert je eerste schooldisco vast als de dag van gisteren en wij zetten even wat momenten op een rij die iedereen meemaakte tijdens zijn eerste feestje.

1. Jij wist niet wat je aan moest trekken
Weken van tevoren was jij al aan het nadenken over wat jij die avond aan ging doen. Wordt het een jurkje met hakken? Een spijkerbroek of toch een kort rokje? Jij wist het nooit en vroeg altijd advies aan je vriendinnen. Wat doen zij en laat we onze outfits matchen deze avond of gaan we compleet verschillend?

2. Ga ik vanavond dansen met die jongen uit mijn klas?
Stiekem had jij altijd wel een crush op iemand uit je klas en hoopte je altijd dat je die avond oogcontact zou hebben of zelfs zou dansen. Dit idee maakte de schooldisco heel spannend en zorgde er ook voor dat jij je onzeker voelde op de dansvloer. Zie ik er heel houterig uit en zit mijn haar nog wel goed?

3. OMG die mensen zoenen met elkaar
En dan ineens zie jij twee mensen van de bovenbouw met elkaar zoenen. Gadverdamme. Wat vies zeg. Moet dit nou nu op dit schoolfeest? Zoiets ga ik nooit doen hoor, ook al vind ik die jongen uit mijn klas leuk.

4. Jij voelde je ongemakkelijk tussen de bovenbouw
Jij was 12/13 toen je in de eerste zat en je eerste schooldisco had. Je voelde je dan ook erg ongemakkelijk bij het feit dat er jongeren van 15/16 tussen dansten. Zij zien er allemaal zo prachtig uit en kunnen zo goed dansen.

5. Jij deed te hoge hakken aan
Jij herkent het vast nog wel: op de disco deden bijna alle meiden hakken aan. Wat achteraf natuurlijk erg dom was, want je had nog nooit eerder op hoge hakken gelopen. Jij besloot om in een keer een hele avond op hakken te dansen.

6. Af en toe werd er een slow nummer opgezet
Na een aantal flinke hits werd er een slow nummer doorheen gepompt. De dj riep om dat het moment aangebroken is dat jongens en meisjes met elkaar moesten gaan dansen. Er ging gelijk een enorme schok door jou heen. Shit! Met wie moet ik niet dansen? Zodadelijk blijf ik alleen over?

7. Er was alleen limonade verkrijgbaar
Op dit soort schoolfeesten was er wegens de leeftijden alleen maar limonade verkrijgbaar. Soms kreeg je cola of sinas. Het maakte je ook vrij weinig uit, omdat je niks anders gewend was. Gelukkig duurden deze feestjes ook niet langer dan 12 uur en dat vond je destijds al een latertje. Nu moet je er niet aan denken om een hele nacht te leven op frisdranken en kan je wel een drankje gebruiken om de hele nacht door te dansen. Heb jij de volgende dag vaak last van een kater? Zo voorkom jij dit!

8. De docenten kwamen ook op de schooldisco
Eindelijk kreeg je de kans om te dansen met die knappe jongen uit je klas en dan staat ineens die stinkende Nederlands leraar voor je neus. Waarom nu? Waarom ben jij hier überhaupt? Moet jij niet de avond doorbrengen met je vrouw? Het meest romantische moment van de avond was helaas al weer snel aan je neus voorbij gegaan.

9. Bijpraten op de toiletten
Je beste vriendin en jij moesten ineens heel toevallig tegelijk naar het toilet om bij te praten over de gang van zaken op het feestje. Had zij al oogcontact gehad met haar crush en wie hadden er allemaal met elkaar gezoend? Er werden altijd theekransjes georganiseerd op de schooltoiletten.

10. Iemand van de bovenbouw was dj
Tegenwoordig wordt er op elk feestje een professionele dj ingehuurd, maar dat was vroeger wel anders. Iemand van de bovenbouw was dj en dat voelde voor hem als een hele prestatie. Hij mocht de nummers uit kiezen die werden gedraaid, dingen omroepen en stond na het feest bekend als de hunk van de school.

Beeld: Istock