Lifestyle

Deze 11 struggles herkent iedereen bij een eerste date

2

De eerste date. De meest awkward date aller tijden. Je weet nog helemaal niet veel over hem en wie weet is dit wel het begin van een relatie. Alles moet dus perfect zijn en goed gaan. Maar helaas is dit niet altijd zo. Een eerste date kan vaak nogal wat stroef verlopen. Deze struggles herkent iedereen die op een eerste date gaat. 

eerste date struggles1. Je outfit
Daar begint het al bij. Wat moet je aan naar een eerste date? Je haalt je hele kledingkast overhoop. Wat voor outfit is nou gepast voor een eerste date? Je wil niet te sexy overkomen, niet te overdressed maar ook niet alsof je net je bed bent uitgerold.

2. Ondergoed
Je kan echt niet op een eerste date aankomen met je roze stippen onderbroek. Maar je hebt eigenlijk helemaal geen sexy lingeriesetje. Die van je moeder ga je dus écht niet aantrekken en je hebt geen tijd om naar de winkels te gaan. Dan trek je maar de minst kleurrijke onderbroek die je hebt aan.

3. Waarom reageert hij niet?
Jullie zouden vanavond op date gaan, maar hij heeft de hele dag nog geen appje gestuurd. Gaat de date wel door? Nee, hij zal wel niet doorgaan. Maar moet je je dan voor de zekerheid klaarmaken? Arghh. Hij moet gewoon reageren.

via GIPHY

4. Moet je je scheren?
Bij een lange broek ziet hij je haren toch niet. Maar wat nou als hij je benen ziet? Maar als je onnodig gaat scheren, krijg je stoppels en kan je niet goed scheren wanneer je het echt nodig hebt. Maar op een date gaan met harige benen is ook weer raar. 

5. Je gaat bedenken hoe de date loopt
Oké, je weet dat je echt een mega kluns bent. Hij wilde uit eten, maar dat gaat sowieso niet goed bij jou. Kan je niet beter gewoon gaan wandelen. Maar straks struikel je. Straks knapt hij helemaal op je af. Of hij praat amper en is de hele avond awkward.

via GIPHY

6. Hoe laat moet je er zijn?
Jullie hebben om half zeven bij het restaurant afgesproken. Moet je er dan van tevoren al zijn? Maar je wil niet als eerste zijn, want dan worden je zenuwen nog tien keer erger tijdens het wachten. En moet je dan al naar de tafel gaan, of buiten op hem wachten? Of is het toch beter om iets later te komen dan afgesproken? Maar straks vind hij je slordig, en dat ben je eigenlijk helemaal niet.

7. Hoe gaan jullie elkaar begroeten?
Geeft hij zijn vrienden altijd een knuffel of een box? Of geeft hij jou drie zoenen of misschien wel twee of misschien zelfs een op je mond. Je date mag echt niet zo awkward beginnen. Aaah stress.

via GIPHY

8. Hoe ziet hij er eigenlijk uit?
Je kent hem via een datingsite of via Insta dm en hebt hem nog nooit in het echt gezien. Alleen via Facetime en Snapchat dan. Maar je weet niet hoe hij er in real life uit ziet. Straks herken je hem niet. Loop je langs hem of begroet je heel iemand anders.

9. Mag zijn vriend mee?
Hij vraagt of hij een vriend mee mag nemen. Je dacht dat het een DATE was. Dus met hem. En niet met zijn vriend. Maar je wil hem ook niet teleurstellen, misschien durft hij wel niet. Moet jij dan ook iemand meenemen? Of zeg je af?

10. Wie betaald?
Jullie zijn uitgegeten. Ga je naar de wc om te hopen dat hij heeft betaald als je terugkomt? Of vraag je hoe jullie gaan betalen? Of loop jij gewoon naar de kassa zonder wat te zeggen om zelf af te rekenen? Als hij om de rekening vraagt en betaald, moet je hem dan vragen of je de helft moet overmaken of zeg je gewoon bedankt?

11. Het gesprek
Waar moeten jullie het over hebben? Vooral de eerste vijf minuten zijn zo awkward. Gaan jullie het gelijk hebben over familie en toekomstplannen of totaal niet over elkaar maar over hoe grappig het is dat jouw vriendin en zijn vriend met elkaar daten. 

Bron: cosmopolitan.com, girlz.nl | Beeld: iStock

 

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved