Food

5 baksels zonder oven waarbij het water je in de mond loopt

Ben jij ook altijd veel te ongeduldig bij het maken van de lekkerste taarten, cupcakes en koekjes? Het maken, decoreren en het opeten zijn de meest leuke dingen van het hele bak festijn, maar het wachten op de oven terwijl de heerlijke geur door het hele huis verspreidt is een beetje minder. Gelukkig bestaan er ook mega veel no-bake recepten waarbij je geen oven nodig hebt en dus binnen no-time mag snoepen. Love it! Girlscene zet er een aantal op een rijtje.

1. Oreo cheesecake

View post on Instagram
 

Dit heb je nodig:
♥ 4 pakken Oreo koekjes
♥ 80 gram boter, gesmolten
♥ 800 gram roomkaas
♥ 1000 ml slagroom
♥ 1 zakje vanille suiker
♥ 100 gram poedersuiker
♥ snufje zout
♥ 70 gram pure chocolade

Dit moet je doen:
Vermaal twee pakken Oreo koekjes met een mixer en voeg gelijkmatig de roomboter toe. Wanneer er een mengsel is ontstaan smeer je het uit in de taartvorm. Voilà, de bodem zit erin. Nu neem je nog een pak koekjes en ook deze vermaal je met de mixer, gooi er de roomkaas, slagroom, vanillesuiker, poedersuiker en het snufje zout in en blijf mixen totdat het een smeuïge substantie is. Giet het over de bodem in de taartvorm en verkruimel het laatste pak Oreo’s over de taart. Plaats de taart in de koelkast voor zo’n drie uur en als allerlaatste is het mogelijk om de pure chocolade op te warmen en de Oreo cheesecake ermee te decoreren. Yum!

Is deze cheesecake niet genoeg en wil je ook nog een andere versie maken met bijvoorbeeld Tony’s Chocolonely? Het recept vind je hier!

2. Chocolade pindakaas ballen met M&M’s

View post on Instagram
 

Dit heb je nodig: 
♥ 115 gram boter
♥ 360 gram pindakaas
♥ 400 gram poedersuiker
♥ chocolate chips
♥ M&M’s

Dit moet je doen:
Mix de boter, pindakaas, M&M’s en poedersuiker totdat het een mooi glad mengsel is. Zodra je mengsel klaar is maak je kleine ballen van 2,5 centimeter en leg je ze 20 minuten in de diepvries. In de tussentijd smelt je de chocolate chips tot een mooie vloeibare substantie. Haal de ballen uit de diepvries en dip ze in de chocolade zodat er een buitenste laag van chocolade ontstaat. Om het af te ronden decoreer je ze met een M&M erboven op en indien nodig zou je de ballen nog even in de diepvries kunnen zetten. Yum!

3. Koekiemonster energy bites

View post on Instagram
 

Dit heb je nodig:
♥ 22 gram honing
♥ 140 ml pindakaas
♥ 90 gram haver
♥ 40 gram chocolate chips
♥ theelepel vanillesuiker
♥ M&M’s

Dit moet je doen: 
Dit is misschien wel het makkelijkste recept ooit! Je hoeft alleen alle ingrediënten door elkaar te mengen in een kom, balletjes rollen en de koelkast in te schuiven. Wil je ze een healthy twist geven? Voeg wat chiazaad en/of lijnzaad toe.

4. Nutella koekjes

View post on Instagram
 

Dit heb je nodig:
♥ 120 gram margarine
♥ 60 ml nutella
♥ 60 ml pindakaas
♥ 270 gram havermout
♥ 25 gram cacao
♥ 400 gram suiker
♥ 1 theelepel vanille
♥ 120 ml melk
♥ snufje zout

Dit moet je doen:
Verwarm de suiker, cacao melk en margarine een minuut lang. Roer de vanille, zout, pindakaas, Nutella en havermout tot een stevige substantie. Verdeel het met een lepel over een plaat (tip: leg er vetvrij bakpier onder) en laat het afkoelen. Zodra het afgekoeld is en hard is geworden is het tijd om ze te proeven. Kun jij ook geen genoeg krijgen van Nutella?

5. Cookie Dough

View post on Instagram
 

Dit heb je nodig:
♥ 100 gram boter
♥ 60 gram kristalsuiker
♥ 115 gram licht bruine basterdsuiker
♥ 2 el melk
♥ 1 tl vanille extract
♥ 225 gram bloem
♥ snuf zout
♥ 100 gram chocolate chips

Dit moet je doen:
Klop de boter en suiker (zowel kristalsuiker als de basterdsuiker) romig. Voeg hierna de melk en het vanille extract toe en mix het opnieuw totdat het een mooi geheel wordt en alle ingrediënten goed zijn opgenomen. Voeg als laatste bloem en het zout toe en kneed het tot een kruimelig deeg. Als allerlaatste voeg je de chocolate chips toe, deze meng je door het deeg heen. Maak er kleine bolletjes van en je cookie dough is klaar! Vind je alleen de chocolate chips een beetje saai? Dan is het ook nog mogelijk om er confetti sprinkles doorheen te kneden.

Benieuwd naar meerdere recepten met chocolade? Je vindt ze in dit artikel, yummy!

Bron: Laura’s Bakery, Smulweb, Tasty | Beeld: Unsplash

Must reads 👀