Food

8 gezonde recepten met chocolade

Chocolade is één van de lekkerste producten op deze aardbol. Jammer genoeg is chocolade niet heel gezond en moeten we het dus met mate eten. Helaas! Maar gelukkig bestaan er ook recepten met chocola die iets gezonder zijn. Voor je ontbijt, lunch of juist diner? Wij houden er van!

Op een gezondere manier chocolade eten is natuurlijk fantastisch. Maar let op. Veel recepten zijn gezonder, dat betekent niet dat je er oneindig van kunt eten. Het betekent alleen dat er minder calorieën in zitten. Ook zijn wij ons er van bewust dat iets nooit helemaal suikervrij is. Gelukkig maar, want suiker heb je gewoon keihard nodig! In de onderstaande recepten zit dus wel wat suiker, maar dan natuurlijke suikers. Dit maakt het een stuk gezonder dan de originele producten met allerlei geraffineerde suikers.

Chocoladeijs met banaan en frambozen
Dit ijs is misschien nog wel lekkerder dan dat van de ijsboer. Lekker romig, maar toch gezond en heerlijk koud op een warme dag.

Chocoladetruffels met rozijnen
Een gezondere variant van truffels? Dat willen wij! Je kunt deze truffels wat langer bewaren als je ze in de koelkast houdt. Kun je er wat langer van snoepen! Deze truffels bevatten onder andere walnoten, hazelnoten en carobepoeder. Het recept vind je hier.

Hazelnoot Chocolade Bananentaart
Een taart met hazelnoot, banaan en chocolade klinkt sowieso al heerlijk. De gezonde versie daarvan klinkt nog veel beter!
Chocolade milkshake
Ook deze milkshake is suikervrij! Deze milkshake maak je op basis van plantaardige melk, cacaopoeder en banaan. Super lekker om bijvoorbeeld voor het sporten te nemen, zo heb je gelijk genoeg energie. Maar ook voor op een rustige dag is dit een heerlijk tussendoortje. Het recept vind je hier.

Gezondere chocoladetaart
Chocolade taart blijft altijd lekker, maar het is zo slecht. Als je iets meer van wilt eten, kun je dit recept prima maken. Het bevat nog steeds best wat calorieën, maar in ieder geval een stuk minder dan gewone chocoladetaart!

Chocolade havermout
Chocolade bij het ontbijt, een beter begin van de dag is er niet. Met dit chocolade havermoutontbijt begin je je dag gezond en heel erg lekker. Havermout zorgt ervoor dat je de hele ochtend lekker vol blijft zitten. Het recept vind je hier.

Chocolade pannenkoeken
Pannenkoeken zijn de hele dag door heerlijk. Een zeer geen zin om te koken? Dan is dit een ideaal recept. Maar ook voor bij je ontbijt of lunch zijn deze pannenkoeken een feestje. Wat er in zit? Onder andere banaan, dadel, cacaopoeder en havermout. Met de toppings kun je eindeloos variëren! Het recept vind je hier.

Chocoladesaus
Het liefst gooien wij over al onze ontbijtjes een flinke lepel chocoladesaus, maar dat wordt hem natuurlijk niet. Totdat je deze chocoladesaus maakt! Suikervrij is hij niet, want er zit honing in, maar hij is wel calorie-armer dan gewone chocoladesaus. Gooi dit over je pannenkoeken, ijs, yoghurt, kwark, aardbeien.... Over alles eigenlijk! Het recept vind je hier.

Lees ook:

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved