Food

Voor deze heerlijke recepten heb je maar 5 ingrediënten nodig

Keukenprinsessen opgelet: voor deze recepten heb je maar 5 ingrediënten nodig. Ben je even inspiratieloos en wil je wat nieuws uitproberen? Of ben je het zat om uren in de keuken te staan? We get it. Je wilt een supermakkelijk recept dat weinig tijd in beslag neemt. Maar bovendien wil je ook dat het vooral lekker is. Wij hebben vijf heerlijke recepten voor jou uitgezocht, met maar vijf ingrediënten.

pannenkoeken#1 Pannenkoeken
Zin in pannenkoeken? Dan denk je zeker aan de makkelijke kant-en-klare pannenkoeken. Ooit gedacht aan zelf pannenkoeken maken? Dat is zelfs veel lekkerder, echt waar. Deze pannenkoeken zijn superlekker, maar bovendien ook heel gezond.

Benodigdheden voor (8) pannenkoeken

  • 250 gram volkoren meel
  • Snufje zout
  • 1 ei
  • 500 melk

Meng het meel en zout met elkaar. Vervolgens voeg je het ei en melk toe. Klop alles goed met een garde of mixer tot een beslag. Zorg dat er geen klonten zijn.

Recepten

Smelt daarna boter in een koekenpan en voeg het daarna vervolgens toe in het beslag. Verwarm daarna een pan en schep daarna met een lepel één à twee lepels beslag in de pan en draai de pan rond zodat de bodem bedekt is met het beslag. De pannenkoeken zijn klaar als ze goudbruin zijn. De pannenkoeken versier je met dingen die jij lekker vindt, zoals aardbeien of nutella. Niet zo’n zoetekauw? Kaas of bacon toevoegen is ook een lekkere optie.

fish and chips#2 Fish & Chips
Voor de visliefhebbers: maak eens vis uit de oven. Dit is erg lekker en ook nog eens heel makkelijk.

Benodigdheden
4 visfilets
Zout en peper
1 citroen

Verwarm de oven voor op 200 °C. Bestrooi 4 visfilets met zout en peper en strooi er wat citroenrasp over. 

Vervolgens leg je de filets in een ovenschaal en besprenkel je ze met olijfolie. Bak de vis in ongeveer 12-15 minuten gaar. Om het echt lekker Brits maken doe je er patat bij. Yummy!

pannacota#3 Panna cotta met aardbeien
Nog even smullen van een lekker nagerecht? Of gewoon als lunch? Maak dan deze lekkere panna cotta met aardbeien. Yum!

Benodigdheden voor 4 personen

  • 250 ml slagroom
  • 50 gram suiker
  • 1 citroen
  • 250 gram Hollandse aardbeien
  • blokrasp

Breng in een pannetje de slagroom met de suiker roerend aan de kook voor een minuut. Daarna doe je het vuur uit. Rasp op een blokrasp het geel van de citroenschil. Snijd vervolgens de citroen doormidden en knijp het sap boven een pannetje uit. Daarna roer je de rasp door de slagroom. Schenk het geheel in kleine glaasjes. Laat het een paar uur opstijven in de koelkast. Voor de zekerheid afdekken met folie, zodat het geen geur achterlaat. Als topping is het lekker om aardbeien te gebruiken. Snijd de aardbeien in vieren en verdeel dit over de glaasjes. Geniet daarna van je zelfgemaakte panna cotta!

gevulde avocado#4 Gevulde avocado
Je moet er van houden: avocado's. De avocado is een behoorlijke trend en is ook zelfs te vinden op kleding, sokken en tassen. Er bestaat ook zelfs avocado ijs. Hier vind je een lekker recept voor op je bord.
Ingrediënten

  • 1 rijpe avocado
  • 1 kleine tomaat
  • 1 teentje knoflook
  • ½ theelepel chilipoeder
  • 1 eetlepel zure room of mayonaise

Snijd de avocado doormidden en schep het vruchtvlees eruit. Snijd daarna de tomaat en knoflook. Zorg ervoor dat je knoflook heel fijn snijdt. Meng daarna de tomaat en knoflook met de avocado, zure room en chilipoeder. Prak met een vork alles fijn. Voor een extra smaak kun je peper toevoegen. Daarna doe je de spread terug in de avocado. Nachochips of garnalen zijn er ook superlekker bij. Klaar is je zelfgemaakte gevulde avocado!

yoghurt ontbijt#5 Yoghurt ontbijtje
Zin in een gezond, maar lekker ontbijtje? Probeer dan eens dit recept uit. Een lekkere yoghurt, die je helemaal zelf mag combineren met dingen die jij lekker vindt.

Ingrediënten

  • 3 eetlepels havermout 
  • 1 wilde perzik 
  • 1 schaaltje Griekse yoghurt 
  • 1 theelepel maanzaad honing

Maak de perzik schoon en snijd het in partjes. Voeg de havermout toe. Schep daarna de havermout over de yoghurt in je favoriete kom. Geen leuke kom? Kijk dan hier. Verdeel de perzik en het maanzaad erover. Als afsluiter besprenkel je het met honing. Enjoy!

Beeld: iStock | Bron: Smulweb, Lekker & Simpel

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook