Lifestyle

Dit is dé reden waarom we onszelf mooier vinden in de spiegel dan op foto's

Uren voor de spiegel staan is zeker iets waar we goed in zijn. Zo goed dat we er misschien zelfs een prijs voor verdienen. ;-) De badkamer is dan ook vaak dé place to be voor een leuke selfie, maar wanneer we een blik werpen op de resultaten komen we er vaak achter dat we er toch niet zo fleeky uitzien als gedacht. De spiegel vertelt ons namelijk wat anders?! Waarom we in onze ogen minder mooi op foto's staan, maar er in de spiegel tip top uitzien? Je leest het in dit artikel!

Elke keer wanneer er een foto van ons wordt gemaakt en de foto bevalt ons niet, houden we ons voor dat we gewoon niet zo fotogeniek zijn. Voor de spiegel voelen we ons namelijk op ons best. Maar hoe is dit eigenlijk mogelijk, dat we nooit op een selfie staan zoals we eruitzien in de spiegel? Let's find out!

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand
Helaas laat jouw geliefde spiegel niet altijd de waarheid zien en word je in principe voor de gek gehouden. In een spiegel zie je alleen je eigen spiegelbeeld (klinkt logisch), je ziet dus nooit hoe je er echt uitziet. Alleen op foto's zie je hoe iedereen jou ziet. Dat is dus niet je spiegelbeeld. Doordat we misschien wel zo'n tien tot twintig keer per dag in de spiegel kijken zijn we gewend geraakt aan ons spiegelbeeld en vinden we het dus raar als we onszelf op foto's terugzien.

spiegel spiegelbeeld selfie

Selfies zijn niet de echte jij
Ook selfies geven een verdraaid beeld van hoe jij er in het echt uitziet. Vaak maken we honderden foto's en is er volgens jezelf maar eentje en soms zelfs geen enkele geschikt. En wanneer een selfie wel geschikt is, komt dit omdat je 'm gemaakt hebt vanuit de beste hoek en met het beste licht. Er bestaan genoeg fotografie apps waardoor de mogelijkheid er is om de foto te bewerken inclusief een filtertje. Vaak is 'ie pas hierna klaar om gebruikt te worden als bijvoorbeeld een profielfoto. Dit is eigenlijk ook niet helemaal de waarheid, wat vind jij?

Je bent niet de enige
Pfieuw! Je bent namelijk niet de enige die het lastig vindt om zichzelf te zien op een foto. We kijken allemaal liever in de spiegel naar onszelf, dan dat er een foto van ons gemaakt wordt. Uit een onderzoek van Dove blijkt dat 77% van de 44.000 vrouwen tussen de 18 en 65 jaar het liefst wegduikt wanneer er een foto wordt gemaakt. Het is dus helemaal niet zo gek dat we onszelf liever in een spiegel bekijken dan op een foto.

Bron: Alive Tales, Elle | Beeld: Unsplash

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved