Lifestyle

Deze fotografie apps ken jij nog niet én moet je wel weten voor een fleeky Instagramaccount

Foto’s maken voor social media doen we bijna allemaal dagelijks en we vinden het dan ook steeds belangrijker worden om een perfecte feed te hebben op Instagram. Als je aan anderen vraag met welke fotografie app ze hun foto’s bewerken, is het antwoord vaak: VSCO CAM. Dit is de populairste bewerkingsapp, maar wist jij dat er veel meer handige apps hiervoor zijn? Scroll snel verder!

Lightroom CC
Deze gratis app is heel erg fijn, omdat je de donkerste foto’s lichter kan maken en de overbelichte foto’s maak je donkerder. Met deze app heb je geen kant en klare effecten, maar pas je zelf alles aan. Helderheid, nevel, vignet, hooglichten, temperatuur, levendigheid en nog veel meer pas je aan met deze fotografie app. 

Pluspunten:
– De app is gratis
– Makkelijk belichting aanpassen
Minpunten:
– Geen kant en klare effecten

Priime
Qua effect mogelijkheden zit je met deze app wel goed. Met meer dan 90 verschillende soorten effecten vindt jij jouw eigen effect. Zo is de kans groot dat jij je onderscheidt met je foto’s en effecten. Naast alle voordelen van deze app is deze app ook nog eens helemaal gratis, dus dubbel zo veel plezier.

Pluspunten:
– Meer dan 90 verschillende effecten
– Gratis
– Snel een foto bijsnijden
Minpunten:
– Geen

Ultralight
Ultralight lijkt qua functies een beetje op Lightroom, maar bij deze app heb je ook kant en klare effecten die je kan gebruiken. Je kan naast de kant en klare filters ook je eigen filter maken. Je kan dan de belichting aanpassen en opslaan. Zo kun jij je eigen unieke filter gebruiken voor elke foto.

Pluspunten:
– Gratis
– Makkelijk belichting aanpassen
– Veel kant en klare filters
– Je kan je eigen gemaakte filters opslaan
Minpunten:
– Je kan de foto’s niet direct delen via social media

Filterloop
De app Filterloop is ideaal als je eruit wil springen met je foto’s. Je kan verschillende extra effecten toevoegen zoals een lichtinval aan de zijkant, dust (beschadiging alsof het een vintage foto is) en nog veel meer te gekke effecten. Je kan je in ieder geval uitleven met deze app als je een hobby hebt voor fotografie.

Pluspunten:
– Originele effecten zoals dust of een lichtinval
– Gratis
Minpunten:
– Geen

Afterlight
Met deze app heb je eindeloos veel mogelijkheden wat betreft effecten en filters. Er zijn ook 15 verschillende manieren om je foto aan te passen met verschillende effecten.

Pluspunten:
– Super veel bewerkingsopties
– Gratis
Minpunten:
– Geen

Facetune:
Met de app Facetune laat je jezelf er mooier uitzien dan dat je bent. Je kan met deze app je onzuiverheden wegwerken en zelfs littekens. Maak je tandenwitter, je lippen dikker en je ogen groter. Het kan allemaal met deze app.

Pluspunten:
– Je kan onzuiverheden wegwerken
– Wittere tanden, grotere ogen
Minpunten:
– De app kost €4,49 euro
– Er zijn niet veel gewone filters

Snapseed:
Met deze handige app kan je 2 filters over elkaar heen gebruiken. Dit is super handig, omdat je de foto dan niet tussendoor hoeft op te slaan. Soms heb je een hele mooie foto, maar is alleen je hoofd overbelicht. Dit kun je ook aanpassen.

Pluspunten:
– Je kan 2 filters over elkaar heen leggen
– Je kan je overbelichte hoofd donkerder maken en andersom
Minpunten:
– De app is lastig als je hem voor het eerst gebruikt

UNUM
Deze app kan jij verbinden met je Instagram account en dan verschijnt je feed in de app. Je voegt dan foto’s toe om te kijken of deze bij je feed passen. Dit is erg handig, omdat je de foto’s ook heel makkelijk kan verplaatsen of omwisselen.

Pluspunten:
– Je kan je feed inladen in de app
– Je kan foto’s heel makkelijk omwisselen
– Gratis
Minpunten:
– Er zijn geen filters in deze app

Beeld: Istock